Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 ноември) 

КУЛТУРА

Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 ноември) 

3044
на 18.11.2022
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (12-18 ноември) 
Автор:   ПИК

Изящното премиерно издание „Пейо Яворов: Събрано“ е най-продаваната книга на издателство „Милениум“ за изминалата седмица. Подборът в него съобразен с подчертания автобиографизъм на Яворовото творчество – от изящната му лирика, начертала посоките на модерната българска поезия, до последните редове, писани в предсмъртната му година.

препоръчано

Второто място е за световния трилър №1 „Ултиматум“ на Ти Джей Нюмън. В центъра на сюжета е пилот, изправен пред тежката дилема кого да пожертва – себе си и още близо 150 пътници, или хората, които най-много обича – съпругата и децата си.

В класацията следва интригуващото четиво „Личният живот на Анри IV“ от сензационната колекция за интимните тайни на великите владетели.  

В Топ 5 са още безценният том „Петър Дънов: съвети и рецепти“ и изключително полезната „Джобна енциклопедия на билките“.

1. „Пейо Яворов: Събрано“. Пейо Яворов (псевдоним на Пейо Тотев Крачолов) е роден в Чирпан на 1.01.1878 г. Поет, прозаик, публицист, талантлив преводач и интелектуалец, заедно с редакторите на сп. „Мисъл“ (1893 – 1907) той ратува за културното и естетическо израстване на българската литература. Участва в македонското националноосвободителното движение (1902 –1903). Член на задграничното представителство на ВМРО. Заместник-поддиректор на Народната библиотека (1905), драматург на Народния театър (август 1908 – 1913). Настоящото издание побира цялата му лирика, публицистиката му, уникалният “Философско-поетически дневник”, драмите “В полите на Витоша” и „Когато гръм удари“, многобройни писма и бележки, а също и двете прозаични творби на писателя, посветени на революционните борби за освобождение на Македония – биографията на Гоце Делчев и автобиографичните “Хайдушки копнения“.

За първи път в общ том излиза цялото творчество на големия ни поет, при това онагледено с многобройни снимки, факсимилета, страници от ръкописи и първи издания на книгите му.

2. „Ултиматум“, Ти Джей Нюмън. Току-що сте се качили на самолет, изпълняващ редовен вътрешен полет от Лос Анджелис до Ню Йорк. На борда има още 143 души и всичко изглежда като поредното пътуване, което ще премине неусетно. Ала това, което не знаете, е, че само 30 минути преди да излетите, семейството на главния пилот е било отвлечено, а самият той е бил изправен пред страховит ултиматум – да убие всички пътници или да изгуби безвъзвратно съпругата и двете си деца. Единственият начин да спаси близките си е да следва нарежданията на похитителя и да разбие самолета…

3. „Личният живот на Анри IV“, Ростислав Ботев. Крал Анри IV е забележителна личност и впечатляващ управник. Роден е във време, когато Франция е раздираната от изтощителни религиозни войни и не подозира, че историята е предопределила именно той да стане причина за техния край. Анри отраства като престолонаследник на миниатюрното кралство Навара, разположено по югозападните граници на Франция, но кризата на управляващата династия в Париж търпи неочакван обрат, благодарение на който той става законен наследник на френската корона. В отстояване на възприетата политическа позиция като крал Анри IV на няколко пъти се оказва принуден да сменя вярата си и да води многобройни сражения. В унисон с държавните дела любовният му живот също шокира с поразително непостоянство.Умелото лавиране в разнопосочните интереси на кралството и добре премереното използване на агресивност или дипломация са отличителен белег на управлението му и са напълно подходящи за сложната и разнолика епоха, в която живее. Веднъж заел престола, Анри IV демонстрира завидни качества държавник и успява да изгради съвършен баланс в отношенията между отделните религиозни фракции. А след като обезпечава вътрешния мир и единството в страната, занапред няма пречки пред възходящото развитие на Франция в следващите две столетия.

4. „Петър Дънов: Съвети и рецепти“. Петър Дънов е един от най-великите български лечители. Освен пророчествата си той ни е завещал и стотици рецепти с билки, благодарение на които можем да излекуваме и най-страшните заболявания. В това юбилейно издание ще намерите:
Най-полезните рецепти за всякакви болести
Легендарният ЖИТЕН режим
Пророчествата на Дънов за новото време
Десетте завета за по-добър живот
Учението за Паневритмията и още много други полезни лечебни съвети!
Тази книга представя всички негови препоръки - уникални методи за лечение с билки, водни компреси, мед, зеленчукови и плодови отвари, както и съвети за здравословно хранене и начин на живот!

5. „Джобна енциклопедия на билките“, Галина Иванова. У нас има над 4000 вида полезни за здравето растения, близо 400 от тях са с научно и практически доказани свойства, а в тази книга са подбрани 120-те най-лековити треви, храсти и дървета, които се срещат в страната. Всяка от тях е подробно и нагледно представена с описание, изображение и конкретни рецепти.

От тази книга ще научите:
Как да разпознавате целебните растения и да ги различавате от неполезните им разновидности
Къде да ги откриете и коя част от тях за какво се използва
Как и кога да ги събирате
Как да ги съхранявате, за да запазите терапевтичните им свойства
Какво действие има всяка от билките
Как да ги комбинирате и прилагате
При какви болести и оплаквания не бива да се ползват някои от тях
С каква продължителност може да се употребяват.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК