Трите водещи парламентарни комисии одобриха бюджета за 2021 г.

Политика

Трите водещи парламентарни комисии одобриха бюджета за 2021 г.

8947
на 05.11.2020
Трите водещи парламентарни комисии одобриха бюджета за 2021 г.
Автор:   ПИК

Трите водещи парламентарни комисии одобриха на първо четене бюджета за догодина. По традиция комисиите по бюджет и финанси, социални въпроси и здравеопазване заседаваха заедно при първата дискусия по финансовата рамка.

препоръчано

Финансовият министър Кирил Ананиев определи проектозакона като „антипандемичен” и обясни, че в рамката за догодина има заложен буфер от 640 милиона лева, който се крие в трансферите към институциите.

Повече пари за образование и здравеопазване са заложени в проекта на бюджета за догодина. Те са свързани с увеличаване на субсидиите за отглеждане на дете и включване на нов ред – субсидии за четири деца.

Борисов обяви временното отпадане на подоходния критерий, което означава, че всички семейства с деца без оглед на финансовото им състояние ще получат детски надбавки. 

Сподели:
Бомба x
Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това