ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Грипната епидемия вече върлува в България, след като настъпи с един месец по-рано. Можем да се предпазим от вирусите като подобрим имунната си система. А тя страда най-много от алкохола, който я изключва за 24 часа. Това обясни пред Нова специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова
„Не трябва да гладуваме след коледните празници, а да приемаме малки количества храна – 30 грама ядки, 2 ореха, 5 бадема, няколко лешника. Пийте чай! Добре е на трапезата да има зелени, оранжеви и червени зеленчуци. Яжте чесън, цвекло, зеле, лук, мед, пчелен прополис! Те ще ви донесат добра защита“, обясни проф. Байкова.
„Бъзът има противовъзпалително действие, а джинджифилът – антибактериално. Лайката също помага. Пилешката супа е за предпочитане пред тежките ястия. Консумирайте кисело мляко, извара, сирена и задължително на трапезата ви трябва да има риба“, каза още Донка Байкова.


