Фидан: Турция призовава други страни да се присъединят към процеса срещу Израел в Международния съд на ООН

Балкани

Фидан: Турция призовава други страни да се присъединят към процеса срещу Израел в Международния съд на ООН

12084
на 09.08.2024
Фидан: Турция призовава други страни да се присъединят към процеса срещу Израел в Международния съд на ООН
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турският министър на външните работи Хакан Фидан днес призова и други страни да се присъединят към иска на Южна Африка срещу Израел в Международния съд на ООН, предават турските медии.  

препоръчано

Всички, които безусловно подкрепят Израел, са съучастници в престъпленията, които той извършва в ивицата Газа. Престъпленията в Газа няма да останат ненаказани. Рано или късно тези, които са ги извършили, трябва да бъдат подведени под отговорност пред международни съдилища, каза министърът.

Фидан говори на съвместна пресконференция, организирана след срещата му с вицепремиера и министър на външните работи на Черна гора Ервин Ибрахимович в Истанбул.

Приканваме и други държави, които имат съвест, да се присъединят към иска на Южна Африка срещу Израел в Международния съд на ООН, посочи външният министър на Турция.

В сряда Турция подаде молба до съда да се присъедини към процеса.

Фидан добави днес, че международната общност трябва да окаже натиск върху Израел по отношение на доставките на хуманитарна помощ за Газа и да предотврати обричането на палестинците на гладна смърт.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК