Финландският премиер с експресен коментар за руската ваксина

Европа

Финландският премиер с експресен коментар за руската ваксина

10014
на 05.03.2021
Финландският премиер с експресен коментар за руската ваксина
Автор:   ПИК

Финландия може да използва за ваксинация на населението си всички ваксини, преминали през експертна оценка от ЕС и признати за безопасни и ефективни. Това съобщи на пресконференция финландският премиер Сана Марин в отговор на въпрос за перспективите за използване в страната ѝ на руската ваксина "Спутник V".

препоръчано

"Въпросът за ваксините не е политически. Пандемията е от глобален мащаб, това е проблем на всяка страна. Всички ваксини, които са безопасни и ефективни, могат да бъдат използвани. Но преди всичко те трябва да са преминали през оценка от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА)", подчерта Марин, цитирана от ТАСС.

По думите ѝ нейното желание е колкото се може повече производители да подадат заявка в ЕМА. "Имаме нужда от ваксини", каза премиерът.

От своя страна министърът на семейството и социалните служби Криста Киуру отбеляза, че започването на процедура за разглеждане на "Спутник V" от ЕМА е добра новина. Тя добави, че е обсъдила възможното производство на ваксини във Финландия с икономическия министър Мика Линтиля, тъй като този въпрос е от негова компетенция.

Вчера председателят на Съвета на федерацията на Русия (горната камара на парламента) Валентина Матвиенко заяви в телефонен разговор с бившия президент на Финландия Таря Халонен, че Русия е готова да предостави съответните технологии за производство на "Спутник V".

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Предложеният от ГЕРБ за премиер Даниел Митов с първи думи преди старта на Народното събрание ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Предложеният от ГЕРБ за премиер Даниел Митов с първи думи преди старта на Народното събрание
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това