Вход
София
Времето в София 8 o C

Хайгашод Агасян с престижна европейска награда за песен (Видео)

Хайгашод Агасян с престижна европейска награда за песен (Видео)

на 28.10.2020
15400
0
Хайгашод Агасян с престижна европейска награда за песен (Видео)
Автор: ПИК
28.10.2020
0
15400

Композиторът Хайгашод Агасян стана лауреат на престижно отличие. Той бе удостоен с една от първите награди на VIII Eвропейски песенен конкурс "Златни искри 2020“, който е под под егидата на WAFA /Световна асамблея на артистите и фестивалите/. Форумът се състоя на 24 октомври във Варна. 

Любимецът на публиката Хайго спечели приза в оспорвана конкуренция с композитори от България, Армения, Румъния, Босна и Херцеговина, Сърбия.

Неговата песен "Остани, море" по стихове на Анета Мутафова и с аранжимент на Светослав Лобошки бе представена от талантливата 11-годишна Дая Василева. Тя започва да се занимава с музика от 4-годишна, учи пиано и поппеене в музикална формация "Точно време" в Бургас с ръководител Женя Лалчева. От 2019 г. Дая е част от музикална академия HighLight в София с ръководител Искра Милкова. Даровитата певица в момента е ученичка в 6-и клас в 119-о училище "Михаил Арнаудов" - София. Дая Василева се занимава активно и с художествена гимнастика. 

"Това отличие за мен е глътка творческа удовлетвореност. Аз участвам от години в този прекрасен фестивал, преди 2 години имам втора награда. Но не наградите са най-важното. Важното е тези песни да достигат до децата и смятам, че има смисъл от общуването с талантливите деца на България, за мен това е свято нещо", сподели Хайго, който изказа благодарност на  професионалното жури за високата оценка, както и на организатора на фестивала – фондация „Откритие“.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22726
архив

Питат Радио Ереван: - Как може да се преживее кризата? - С помощта на правилно подбрани антидепресанти. - По-точно? - Пари, имоти, злато, диаманти.

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x