ЦЕНАТА Е СТРЯСКАЩА: Продават салфетка на Меси на търг

Световен футбол

ЦЕНАТА Е СТРЯСКАЩА: Продават салфетка на Меси на търг

16959
на 01.02.2024
ЦЕНАТА Е СТРЯСКАЩА: Продават салфетка на Меси на търг
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Салфетката, върху която 13-годишният Лионел Меси е подписал първия си договор с Барселона, ще бъде продадена на търг през март с начална цена от 300 хиляди лири, съобщиха от британската аукционна къща Бонамс в сряда.

препоръчано

Салфетката е подписана през декември 2000 година, когато Карлес Рексач, тогавашният спортен директор на Барса, се споразумява с Хорхе Меси, бащата на Лионел, и агента Орасио Гаджиоли да придобият правата на аржентинския тийнейджър, който след това стана най-добрият голмайстор на клуба за всички времена.

Ключовият момент в тази история се случва, след като Рексач кани Меси-старши на обяд заради притесненията му относно липсата на реакция след първоначалните проби на сина му в испанския гранд, пише "Гонг".

свързани новини

"В Барселона, на 14 декември 2000 година и в присъствието на господата Мингея и Орасио, Карлес Рексач, спортният директор на Барселона, се съгласява, под негова отговорност и независимо от всяко различно мнение, да подпише с Лионел Меси, при условие че запазим договорените суми", пише на салфетката с логото на тенис клуб Помпей.

Споразумението, ратифицирано от тогавашния президент на клуба Жоан Гаспар, беше официално подписано същата вечер и месец по-късно Барселона завърши привличането на Меси, за да започне неговия 20-годишен престой в каталунския клуб.

Осемкратният носител на Златната топка помогна на Барса да спечели общо 35 титли, записвайки рекордните 782 мача и отбелязвайки 674 гола.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК