Вход
София
Времето в София 13 o C

ЦИРК В ТЕМИДА: Трайчо Трайков се ожали от репродуктивни проблеми пред съда - чии са тогава двете му деца?!

ЦИРК В ТЕМИДА: Трайчо Трайков се ожали от репродуктивни проблеми пред съда - чии са тогава двете му деца?!

на 18.09.2020
96277
0
ЦИРК В ТЕМИДА: Трайчо Трайков се ожали от репродуктивни проблеми пред съда - чии са тогава двете му деца?!
Автор: ПИК
18.09.2020
0
96277

Скандална спекулация е разиграл пред съда Трайчо Трайков, за да успее да осъди Комисия "Антикорупция". Проваленият бивш министър, който се прочу покрай делото за ощетяване на държавата със стотици милиони при продажбата на ЕВН заедно с бизнесмена Иво Прокопиев, не се е посвенил да орезили семейството си.

Трайчо Трайков и Прокопиев с тротинетка в Спецсъда - разпитват ги с Дянков по делото за ЕВН (СНИМКИ)

Трайчо Трайков и Прокопиев с тротинетка в Спецсъда - разпитват ги с Дянков по делото за ЕВН (СНИМКИ)

На електрическа тротинетка пристигна в Специализирания...

на 07.10.2019

За да лапне 100 000 лв. обезщетение от държавната комисия той изтъкнал куп здравословни проблеми и за капак твърди, че получил репродруктивни проблеми от стреса покрай разследването му. Това става ясно от публичната касационна жалба. В нея обаче е отбелязан и факта, че въпреки твърденията му, че има проблеми да е баща, Трайков всъщност вече има двама наследника.

Чий обаче са те, ако проваленият политик не лъже пред Темида и наистина има репродуктивни проблеми?!

Светлина по темата по време на делото не внася и жена му Милена Маркова. Тя също е потвърдила пред съда, че Трайков имал подобни здравни грижи, без да обясни как в такъв случай са се появили наследниците им. При това датировката е категорична - двамата стават родители след като комисията е стартирала производство за установяване на конфликт на интереси. 

Това означава, че ожалилият се от тормоза на "Антикорупция" тогавашен министър първо е пострадал "морално и здравословно" от стреса покрай разследването, а после незнайно как е станал баща. Нещо повече - в свидетелските си показания пред Темида жена му обяснява, че освен репродуктивни проблеми, имали проблеми в семейството. А Трайков се ожалил, че бил "затворен", с "психически стрес и мигренозни кризи". 

Съдът на първа инстанция обаче не е отчел факта, че той не представя никакви медицински документи за това, става ясно още от касационната жалба. Тепърва ще стане ясно дали на следваща инстанция магистратите ще искат установяване на въпросните показания, защото тогава Трайков ще е принуден да обясни и докаже чрез медицински експертизи как точно е станал баща 2 години след като твърди, че получил репродуктивни проблеми.

При всички буди недоумение факта, че заради въпросното обезщетение от 100 000 лв. той е готов да влезе в подобен публичен дебат в съда, който е най-малкото опозоряващ за семейството му и уязвява до голяма степен децата му. 

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че в законоустановения срок антикорупционната комисия е внесла касационна жалба във Върховния административен съд срещу присъденото обезщетение на Трайков. В жалбата се посочва, че когато производството за установяване на конфликт на интереси е приключило, в сила са били разпоредбите на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Съгласно Глава Пета от действащия тогава закон, лице, заемащо публична длъжност, няма право в продължение на една година от освобождаването си от длъжност да сключва трудови или други договори с търговските дружества, по отношение на които е изпълнявало разпоредителни или контролни функции.

В тази връзка магистратите необосновано са възприели твърденията на Трайков за пропуснати ползи – че не е могъл да заеме предложената му, според него, управленски позиции в международни компании /вкл. EVN AG, с дъщерно дружество EVN България/.

Интересен момент са твърденията на подсъдимия и по дело в спецсъда Трайков за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в „душевни болки и страдания“ и „опетняване на доброто име“ заради широкото отразяване на случая в публичното пространство. Именно сред тях са и въпросните репродуктивни проблеми.

От комисията обаче разкриват, че са длъжни по закон да публикува своите решения на официалната си интернет страница и това се прави по отношение на всички, така че повишеният журналистическият интерес към него не е обусловен от публикуването на решението, а от заеманата висша публична длъжност от Трайков тогава - министър на икономиката, енергетиката и туризма", пишат още от "Антикорупция" в жалбата. 

Сподели:
свързани новини
Комисията на Цацаров обжалва решение за обезщетение на Трайчо Трайков Комисията на Цацаров обжалва решение за обезщетение на Трайчо Трайков
Комисията Соти Цацаров КПКОНПИ ще обжалва решение на...
на 18.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34835
архив

Пенсионерите предупреждават, че избират подследен отчаян ход: Ако не им се осигури достоен живот, ще спрат да умират.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x