Юрий Асланов: ГЕРБ ще е условният победител на вота, БСП отблъсква потенциални съюзници

Акценти

Юрий Асланов: ГЕРБ ще е условният победител на вота, БСП отблъсква потенциални съюзници

111840
на 16.02.2021
Юрий Асланов: ГЕРБ ще е условният победител на вота, БСП отблъсква потенциални съюзници
Автор:   ПИК

„Имам специфично предчувствие, че големият победител на тези избори ще бъде партията на пандемията, която ще предопредели резултата, а не политиката... Чрез целия ресурс правителството направлява кампанията така, че да я сведе до битката на твърдите ядра. ГЕРБ ще е условният победител и имат интерес от ниска избирателна активност“. Това коментира пред БНР социологът Юрий Асланов.

препоръчано

Според него през последните години ръководството на БСП се чувства самодостатъчно и отблъсква потенциалните съюзници.

„Партията ще трябва да направи компромиси за бъдещи коалиции“, смята той.

Асланов посочи, че може да се създаде парадоксално положение - ако парламентът изпадне в патова ситуация и не излъчи кабинет, да се случи така, че Румен Радев със свой кабинет да готви президентски избори.

"Още от миналото лято влязохме в трайна политическа криза и развръзката няма да настъпи нито след парламентарните, нито след президентските избори. Ние навлизаме в продължителна турбуленция, която ще се подсилва от пандемичната ситуация и от общата криза в глобален план“, смята той.

Социологът изрази опасение, че след изборите голяма част от българските избиратели ще останат непредставени в новия парламент, защото интересът към гласуването отслабва все повече.

Сподели:
Бомба x
Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 231
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това