ЮРУШ: По 10 000 нашенци всеки уикенд на пазар в Одрин

Балкани

ЮРУШ: По 10 000 нашенци всеки уикенд на пазар в Одрин

14673
на 13.12.2020
ЮРУШ: По 10 000 нашенци всеки уикенд на пазар в Одрин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Туристите от България, които пристигат за пазар в Одрин, са голяма подкрепа за местните търговци и икономиката на града, каза председателят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт, цитиран от местния телевизионен канал НТВ.

препоръчано

По думите на Зъпкънкурт, средно по 4500 души от България пристигат за пазар в града, а през уикендите този брой достига до 9-10 000 души.

Българите купуват най-различни стоки - от хранителни продукти до бяла техника или мебели. Освен това, българите харчили и повече за едно пазаруване - средните разходи на човек се увеличават от 100 на 150 евро.

Въпреки затварянето на петъчния пазар, към който българските туристи обикновено проявяват огромен интерес, броят на пристигащите от България не намалява, а дори се е увеличава.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК