Яжте туршия само 2 пъти седмично!

Докторе

Яжте туршия само 2 пъти седмично!

50732
на 17.11.2015
Яжте туршия само 2 пъти седмично!
Автор:   ПИК

През хладните месеци по-често се злоупотребява със солените храни - туршии, луканки, суджуци. Те съдържат огромни количества сол, която попада в организма. За да се отдели от него, е необходимо време, през което наситените с натриев хлорид течности преминават от клетките в междуклетъчното пространство, оттам в съдовете, бъбреците и накрая в урината.

Изчислено е, че наляганията на течностите в описаните зони се изравняват за около три дни. Ето защо се препоръчва наситените със сол храни да се консумират не повече от 1-2 пъти седмично. А на ден може да се приема до 5-6 грама сол, приблизително една чаена лъжичка.

Важното е да се следи срокът на годност на солта, обозначен на пакета є. Тя трябва да се съхранява в плътно затворени сухи съдове. Прибавя се към ястията в края на термичната им обработка, за да не се променят качествата є.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 229
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това