17 са вече жертвите на вулкана в Нова Зеландия, един човек е идентифициран

СВЕТЪТ ДНЕС

17 са вече жертвите на вулкана в Нова Зеландия, един човек е идентифициран

2552
на 14.12.2019
17 са вече жертвите на вулкана в Нова Зеландия, един човек е идентифициран
Автор:   ПИК

Водолази продължават днес издирването на телата на жертвите на вулканичното изригване на новозеландския остров Уайт, предаде „Франс Прес”, цитирана от „Дарик”. По последни данни бедствието отне живота на най-малко 17 души.

препоръчано

Под заплахата от ново изригване водолазите претърсват водите около острова.

От общо 47-те души, намирали се на острова в момента на изригването, освен 17-те загинали, 28 са все още в болници в Нова Зеландия и Австралия, от които 21 са в критично състояние.

Двама души се водят изчезнали. Повечето от хората, намирали се на острова, са били туристи от Австралия, САЩ, Великобритания, Китай, Германия, Малайзия и от самата Нова Зеландия.

Тленните останки на шест от жертвите бяха прибрани от острова при рискована операция с участието на новозеландски командоси. Първата жертва бе официално идентифицирана днес и това 21-годишната австралийка Кристал Броуит. Тя е била в Нова Зеландия със семейството си, за да празнува рождения си ден.

Според учените, наблюдаващи острова, има между 35 и 50% шансове за ново изригване.

Идния понеделник новозеландците ще почетат с минута мълчание паметта на жертвите на вулканичното изригване.

 

Сподели:
Бомба x
Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 210
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това