9023 искат енергийни помощи във Варна

Региони

9023 искат енергийни помощи във Варна

4348
на 23.09.2019
9023 искат енергийни помощи във Варна
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

9023 заявления за отпускане на енергийни помощи са подадени във Варна и региона до момента. Това каза Димитричка Кънчева – директор на „Регионална дирекция за социално подпомагане“, цитирана от "Фокус".

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Тя добави, че 607 от молбите са отказани, а по 7327 заявления са издадени заповеди за отпускане на помощ за предстоящия отоплителен сезон. Останалите 1089 молби са в процес на обработка, допълни Кънчева.

По думите й, най-много молби за отпускане на помощи има подадени във Варна – 2863, след това е Провадия с 2753 молби, Долни чифлик с 2096 заявления, Вълчи дол с 813 и Девня с 498 молби.

Директорът на РДСП – Варна, подчерта, че тази година има завишение на подадените молби,като за същият период на 2018-а година са били подадени 7184 заявления за отопление в областта. „В момента имаме 1839 молби за отпускане на целева помощ за отопление в повече“, добави още Кънчева.

С 91,75 лв. е увеличена и сумата, която ще бъде отпусната през този отоплителен сезон. Месечният размер на целевата помощ за отопление е 93 лв., а общият размер за целият отоплителен сезон от 1 ноември до 31 март 2020 г. е 466 лв. Право на целева помощ имат лица и семейства, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца е по-нисък или равен на диференцирания доход за отопление и отговарят на условията на Закона за социално подпомагане.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК