Вход
София
Времето в София 5 o C

Eто колко килограма можем да свалим за 3 месеца

Eто колко килограма можем да свалим за 3 месеца

на 27.10.2020
9763
0
Eто колко килограма можем да свалим за 3 месеца
Автор: ПИК
27.10.2020
0
9763

Когато решиш да минеш на диета с идеята да отслабнеш, чак тогава разбираш реално колко бързо може да се случи този процес.​

Ако си решила да отслабнеш за определен период от време, тогава трябва да съобразиш доста неща. Например, трябва да имаш предварителен план какво ще ядеш (какво не, разбира се), колко и какви тренировки ще правиш (както и кога), както и как ще се справяш със стреса.

Безопасно отслабване

За да отслабнеш и да не напълнееш отново трябва да действаш постепенно. Смята се, че нормалната загуба на тегло е не повече от килограм на седмица. Това означава, че за три месеца можеш да свалиш до 13 килограма.

В случай, че се налага да отслабнеш много повече (повече от 25 кг), тогава загубата на тегло в началото може да надхвърли препоръчителните килограми. В тези ситуации скоростта на загуба на теглото намалява и дори може да достигнеш до така нареченото "плато" - момент, който притеснява мнозина, но това всъщност е съвсем нормално.

По-бързото отслабване в началото на диетата е свързано със загубата на „водно тегло“, тъй като когато тялото не получава достатъчно енергия от калории, то изразходва запасите си от гликоген и в резултат на това се отделя излишната вода.

Как да се увериш, че губиш нужните мазнини?

Единственото, което трябва да направиш е да се погрижиш за калорийния дефицит. Защо? Накратко - тялото трябва да изгаря повече, отколкото получава. Диетолозите смятат, че при промяна на навиците на хранене не трябва да се изключва всичко, което не отговаря на критериите на дадената диета, а да се променя отношението към храната като цяло. Отказването от това, което обичаш няма да подобри веднага ситуацията.

Как да отслабваш правилно?

Сега има хиляди варинати за диети, планове и графици за хранене, които можеш да избереш, спрямо личните си предпочитания, но едно е важно да не забравяш - комбинацията на диетата с периодичното гладуване може да доведе до постигане на още по-впечатляващи резултати.

Полезен трик: Добре е да си записваш всичко, което ядете, поне в началото. Така ще засечеш по-лесно как ти се отразява определената диета, режим и т.н.

Други фактори

Тренировките и упражненията също оказват влияние върху процеса на отслабване, но те също трябва да бъдат съобразени с организма и натовареността на ежедневието ти. Когато става въпрос за упражнения със средна натовареност и интензивност е достатъчно да тренираш от 3-5 часа седмично. Не е нужно да правиш кардио за изгаряне на мазнини, ако не ти харесва и не се чувстваш добре с него.

Важното, което не бива да пропускаш е да спиш достатъчно и да избягваш високите нива на стрес. Опитай се да спиш поне 7 часа на ден и да се научиш да управляваш стреса с помощта на правилното дишане.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22323
архив

Две блодндинки си говорили:
-Абе муцка много хубава походка.
-Да нали,минах през кръчмата

x
ПЪРВО В ПИК: Премиерът Борисов: Приехме Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 и сме готови за първите доставки на ваксини (ВИДЕО)
x
Лекар съветва: Ето как да се отървете от кошмарите
x