ГОРЕЩО В ПИК TV: Готвачът на Тодор Живков - Бай Данчо, разкрива рецепти и раздава автографи на щанда на "Милениум" на Алея на книга" (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Последвайте ни в Google News Showcase
Кулинарната библия на Бай Данчо "Всички мои рецепти" е сред хитовите заглавия на Алея на книгата на бул. "Витоша" в София. Специално за своите читатели издателство "Милениум" е подготвило изненада - днес и утре от 12 ч. легендарният готвач на Тодор Живков раздава автографи в шатра №18 на книжното изложение и споделя готварски тайни и рецепти.
WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)
„Всички мои рецепти“ събира на едно място цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков. В книгата ще намерите повече от 300 от най-изисканите авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии, които ще намерите във всяка съвременна кухня.
За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели – Салати, Супи и чорби, Предястия, Постни ястия, Ястия с: Риба, Птиче, Агнешко, със Свинско, Телешко месо, Кайма и Дивеч, Баници, качамаци и каши, Сосове и маринати и Десерти.
Бай Данчо е обиколил цяла България и далечни дестинации като част от персонала на бившия държавен глава. Автор е на три книги, в които споделя опита си, любопитни случки от стажа си в УБО и събираните през годините блюда. „Всички мои рецепти“ е най-новият му и пълен сборник.
В шатра №18 любителите на качествената литература ще открият най-горещите заглавия на сезона с невероятни отстъпки - до 80%! Издателство "Милениум" предлага богат избор от политически, исторически и документални заглавия, философски книги, женски романи, детски, ученически и тийнейджърски заглавия, съвременни световни романи и стихосбирки с поезия на обичани автори.
На огромен читателски интерес се радват 5-те премиерни заглавия на издателството: най-новата стихосбирка на Недялко Йорданов „Епопея на незабравимите“, сензационният юбилеен том „Завещанието на Ванга“, кулинарният пътеводител от света на киното „Звездна кухня – 120 рецепти от любими филми и сериали“, бестселърът на "Ню Йорк Таймс" „Три жени“ и най-новото предложение от популярната поредица "История на войните" - „Реконкистата – война на две религии“.
"Моята любима професия е готвенето и това е и образованието ми. Рецептите ми са изключително от българската кухня, но леко пречупени през по-съвременната. Няма някакви незнайни подправки, а само нашите си истински билки, които са и полезни. Рецептите са обработени през моя стаж от 54 години. Това означава, че са изпитани и напълно проверени.
Нямам най-любимо ястие, но една моя рецепта ми е слабост и се гордея с нея - шопски сърми. Те се правят в сезона на киселото зеле. Подбира се шарено свинско и се нарязва като за кавърма. Праз се задушава с червен пипер и се задушава. Ориз също съвсем малко се слага, колкото да обере водата. Подправките са чубрица, дафинов лист смян и сминдух. Това се избърква и се навива в листа от кисело зеле, като се стриват в плънката и стрити сухи чушки. След това се варят или пекат. Във времето направих и една добавка - като се махнат листата после, може да се полее отгоре готварска сметана, за да убие киселината", разкри Бай Данчо. Той бе категоричен, че никога не е крил рецепти и дори ги дава на колеги, за да бъде учител и се старае да е добър учител, а не ревнив майстор.
"Радвам се, когато някой хареса моя рецепта и я вземе, дори да я подобри, се гордея, защото значи, че съм бил добър учител", сподели той.
Готвачът на Тодор Живков сподели, че много се харесват и десертите му и често имал похвали за тях. Един от най-харесваните бил тиква на фурна.
Бай Данчо сподели, че любимата му готварска книга е "Голям кулинарен речник" на Александър Дюма от издателство "Милениум". От нея научил, че персийските царе гощавали гостите си с магарешко месо, което топ готвачът сподели, че било едно от най-леките и чисти меса.
После готвачът на Тодор Живков се зае да раздава автографи на феновете си, които не само са дошли на място в дъждовнияден, но и са запазили своите бройки от книгата му на щанд №18, за да си ги получат после с посвещение от кулинаря.