ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Илияна Иванова, с. Ралево
Необходими продукти:
1/2 кубче жива мая
1 ч.л. захар
3 с.л. брашно (бяло)
400 мл хладка вода
1 ч.ч. черно брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
по 1 с.л. от следните брашна - соево, сусамово, шипково, трици
2 с.л. пастет от маслини
Начин на приготвяне:
Смесват се маята, захарта, бялото брашно и водата. Разбърква се и се оставя да втаса. След това прибавяме 1 ч.ч. черно брашно, 1 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин, по 1 с.л. от следните брашна - соево, сусамово, шипково, трици, и 2 с.л. пастет от маслини.
Замесваме до средно твърдо тесто, като добавяме постепенно само от бялото брашно. Оформяме малки хлебчета, оставяме ги да втасат хубаво. Печем в умерена фурна на 180 градуса.