ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ивелина Патазова, гр. Раковски
Необходими продукти:
500 г кайма - смес
2 глави кромид лук
200 г доматено пюре
1 с.л. захар
2 с.л. зеленчукова пикантина
1/2 връзка магданоз (може и сух)
1/2 кг картофи
2 с.л. краве масло
сол
2 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
вода
2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Загряваме в тиган олиото и слагаме нарязания на ситно лук. Запържваме го и слагаме доматеното пюре, прибавяме захарта, магданоза и пикантината.
Каймата правим на малки кюфтенца, слагаме ги в тенджера и прибавяме доматите с другите продукти върху тях. Прибавяме вода и слагаме на котлона да ври. След като са готови кюфтенцата, слагаме към тях брашното, червения пипер, разбити с вода за сгъстяване на соса. Отделно сваряваме картофите, правим ги на пюре и слагаме към тях кравето масло и сол на вкус. Сервираме кюфтенцата със соса и към тях прибавяме картофеното пюре.
Добър апетит!