ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Лили Иванова е еталон за съвършена фигура в родните хайлайф среди. През последните 30 години примата на българската естрада не си е позволила да наддаде нито грам и продължава да поддържа перфектните за нейния ръст 46 килограма.
От поне две десетилетия се носят легенди за нейните спартански режими на хранене и за манията ѝ да се тегли на кантара у дома поне по 20 пъти в деня. Истината е, че Лили наистина брояла всяка калория, която приемала, но го правела най-вече за здраве, а не от суета. С течение на времето вечната диета се превърнала в неин навик и не ѝ създавала ни най-малък дискомфорт. Близки до естрадната звезда разкриват, че последното ѝ увлечение са турските и арабските деликатеси. Разбира се, в менюто на Вечната Амбър не присъствали кебапи, шишове, дюнери и други мазни вкуснотии, а само здравословни специалитети като булгур, хумус, леблебия и подобни храни.
От всичко това Иванова най си харесвала булгура, приготвен по най-различни начини. Това е зърнена храна, която се прави от различни сортове твърда пшеница чрез попарване, изсушаване и натрошаване. Булгурът се използва широко в средиземноморската, близкоизточната и индийската кухня, а в миналото е бил основна храна и на българите, които са го приготвяли варен с различни подправки. Освен това зърнената храна няма никакъв холестерол, съдържа минимални мазнини, но доста калий и натрий, както и белтъчини и витамини. Освен него певицата обичала да похапва и ястия от нахут, който също е богат на редица ценни вещества. Турските гозби тя поръчвала от един от най-известните ресторанти в София, където вече добре познавали вкусовете ѝ.
„Вярно е, че се лишавам, но това е моят избор. Никога не се оплаквам, не правя от това трагедия. Всъщност човек винаги трябва да се лишава от нещо в името на друго. Не ям тестени изделия, захар и сол. Месо не хапвам от 1998 г., но не защото съм вегетарианка, а защото не знам какво точно ми предлагат в магазина. Открила съм за себе си, че не пълнея от сирене и ям много сирене, само че изкиснато. Често си позволявам шоколад и мед, защото ми трябва енергия за сцената“, коментира неотдавна в свое интервю Иванова.