BG EN

Лимонов пай

Читателски рецепти

Лимонов пай

27559
на 15.07.2013
Лимонов пай
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Елза Стоянова, Видин

препоръчано

Необходими продукти:
За блата:
150 г мек маргарин
1/2 ч.ч. захар
1/2 бакпулвер
1 жълтък
около 250 г брашно
(трябва да се получи средно меко тесто)
1-2 ванилии
За лимоновия крем:
2 лимона
125 г масло
1 1/2 ч.ч. захар
3 яйца
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от изброените продукти и го сложете във фризера за 10 мин. През това време разбийте яйцата за крема със захарта, добавете настърганата кора от двата лимона и сока от тях. Разстелете тестото във форма за торта върху хартия за печене, като задигнете и нагоре по стените около 2 см. Набодете с вилица тук-там и го сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Извадете и върху него внимателно излейте лимоновата смес. Печете 30 мин. Като изстине, поръсете със пудра захар.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО) Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК