Вероятната причина е добавянето на различни подобрители към тестото
Последвайте ни в Google News Showcase
Общоприето е, че хлябът мухлясва в синьо-зелено оцветяване. Така е сега, така е било и преди години, когато хляб се е месел един път седмично и не се е развалял. Тогава втасването е ставало бавно. Сега процесите на набухване и зреене са заместени с някакви подобрители. Това съобщава 24rodopi.com, като се позовава на клиент, закупил хляб и допуснал той да мухляса в странни цветове.
С това потребителят си обяснява и куриоза, на който се натъкнал: Последният хляб, който си купил в Кърджали мухляса много странно в оранжево-розови оттенъци. Дали това наистина се дължи на неизвестни за клиентите подобрители или просто самото брашно е с променени качества, може да каже само Агенцията по храните.