Пухкав хлебен венец с изкусителен пикантен пълнеж
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти
За тестото:
1 чаена чаша ръжено брашно
4-41/2 чаени чаши бяла брашно
2 чаши царевично брашно
2 1/4 ч.л. мая
2 чаши мляко
1/2 чаша готварска сметана
3 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца
1/2 чаша печени зелени люти чушки, наситнени
1/2 чаша ситно нарязан магданоз
За пълнежа:
5 чаши настърган кашкавал
1/3 ч.л. лют червен пипер
1/2 чаша ситно нарязан магданоз
1/2 ч.л. кимион
2 ч.л. царевично брашно
2 с.л. масло
Начин на приготвяне
Смесете млякото, сметаната и солта в тиган, загрят на умерен огън. Свалете, леко охладете, сложете маята и добавете при постоянно бъркане царевичното брашно до получаване на гладка смес.
Вижте цялата рецепта на Lakomnik.bg