BG EN

Свински кебап в гювеч

Читателски рецепти

Свински кебап в гювеч

32140
на 27.05.2013
Свински кебап в гювеч
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Борислава Йоргакиева

препоръчано

Необходими продукти:
1 кг свинско месо от плешка
4 едри глави стар лук
400 г пресни гъби печурки
400 г заквасена сметана
1 к.ч. бяло вино „Марсала”
2 с.л. соев сос - класик
1 к.ч. олио
1 к.ч. вода
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни хапки, а лука - на едри полумесеци. Добавяме виното, олиото, соевия сос и заквасената сметана. Подправяме със сол и черен пипер. Разбъркваме добре и оставяме да престои 12 часа, за да се овкуси. След това изсипваме в глинен гювеч с капак. Добавяме гъбите, нарязани на едри парченца, и заливаме с водата. Отново разбъркваме добре, похлупваме с капака и печем 20 мин на 220 градуса. След това намаляваме температурата на фурната на 170 градуса и печем още 4 часа.
Сервираме с чашка отлежало сухо вино.
Да ви е сладко. Надявам се да ви хареса, а също така се надявам да публикувате тази моя рецепта. Желая ви приятен и пълноценен ден.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Валерия Велева: Протестът няма визията за утре, а когато я няма, това е анархия. Да искаш сега да свалиш властта, значи да искаш да хвърлиш държавата в хаос (НА ЖИВО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Валерия Велева: Протестът няма визията за утре, а когато я няма, това е анархия. Да искаш сега да свалиш властта, значи да искаш да хвърлиш държавата в хаос (НА ЖИВО)
ново
Днес: 55
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК