САМО В ПИК И "РЕТРО"! Точат „минералната” вода от чешмата!

ЧАС ПИК

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Точат „минералната” вода от чешмата!

57400
на 02.04.2016
САМО В ПИК И РЕТРО! Точат „минералната” вода от чешмата!
Автор:   Ретро

Бутилки с 200 млн. литра - с фалшиви етикети

Последвайте ни в Google News Showcase

Банди от изпечени мошеници печелят милиони, като ни пробутват чешмяна вода вместо минерална и трапезна. Разбира се, на солени цени. Проблемът не е от вчера, но напоследък търгашите станаха изключително нагли. Аферата се разиграва в цялата страна заради липсата на контрол от Министерството на здравеопазването.

препоръчано

Автоматите в офис помещенията банките, поликлиниките, болниците се пълнят от чешмите. Измамата се прави от мними доставчици, които пълнят с маркучи 19-литрови бидони с вода от чешмата и след това ги продават. 

Оказва се, че у нас има само една институция, която следи какво съдържат тези пластмасови големи бутилки, но тя се намира само в София, а не и в другите градове на страната. 

Най-често недобросъвестните дистрибутори използват капачка за многократна употреба на бидоните, която отвътре има една по-малка капачка. При поставянето на апарата малката капачка изпада. Впоследствие може обаче да бъде върната по този начин и закрепена. Което позволява многократното пълнене на пластмасовия бидон с обикновена вода. Проверка на неправителствена организация показа още, че 4 известни уж авторитетни фирми, които продават бутилирана „минерална” вода, всъщност пълнят шишетата едва ли не от обикновените чешми. Контрол и върху това безобразие няма. 

Цялата история и още интересни факти четете на Retro.bg

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете
ПИК TV x
Николай Бареков пред ПИК TV: ГЕРБ и ДПС убиха ПП с два смъртоносни удара! Кирил Петков и Лена Бориславова са абсолютни мошеници (ВИДЕО) Николай Бареков пред ПИК TV: ГЕРБ и ДПС убиха ПП с два смъртоносни удара! Кирил Петков и Лена Бориславова са абсолютни мошеници (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК