Берлин оценява ролята на Македония в кризисните ситуации

СВЕТЪТ ДНЕС

Берлин оценява ролята на Македония в кризисните ситуации

4237
на 11.09.2015
Берлин оценява ролята на Македония в кризисните ситуации
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Германия високо оценява ролята на Македония в хода на бежанската криза, стана ясно от изявлението на високопоставена представителка на управляващите в Берлин.

препоръчано

„Ние благодарим на Македония за нейния конструктивен подход и помощта за Европа в разрешаването на кризисните ситуации, в които се озовахме“, заяви германската депутата Урсула Гроден-Граних на прием в македонското посолство по повод националния празник на Македония.

Пред стотина посланици, германски политици и приятели на Македония депутатката от управляваща Християндемократичен съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел увери, че Македония може да разчита на искреното приятелство и помощта на Германия в постигането на совите цели – членството в ЕС и НАТО.

„За жалост преговорите досега не можеха да започнат и заради спорът с Гърция (за името). Ясно ми е че това положение е разстройващо и тежко. В същото време искам да благодаря за приноса (на Македония) в справянето с тежката ситуация, в която в момента се оказа Европа“, изтъкна още Гроден-Граних, която е член на комисията за ЕС в Бундестага. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК