БОМБА В ЕФИРА: Президентът Радев платил само 19 хил. лв. за апартамент, оценен за 40 хил. лв. след врътка с военния министър Свинаров (ДОКУМЕНТИ/ОБНОВЕНА)

Политика

БОМБА В ЕФИРА: Президентът Радев платил само 19 хил. лв. за апартамент, оценен за 40 хил. лв. след врътка с военния министър Свинаров (ДОКУМЕНТИ/ОБНОВЕНА)

194015
на 16.04.2019
БОМБА В ЕФИРА: Президентът Радев платил само 19 хил. лв. за апартамент, оценен за 40 хил. лв. след врътка с военния министър Свинаров (ДОКУМЕНТИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Нова имотна афера изплува от досието на президента Румен Радев, сочи справка на ПИК в имотните регистри. Това съобщи собственикът на ПИК и ПИК TV Недялко Недялков в ефира на "СКАТ" и предаването "Дискусионно студио" с водещ Стоян Иванов.

препоръчано

Той показа и документ за сделка между Радев и Министерство на отбраната от 2005 г., подписан от президента в качеството му на тогавашен командир на авиобаза "Граф Игнатиево" и военния министър по онова време Николай Свинаров. От него става ясно, че летецът се е сдобил с ведомствен апартамент от жилфонда на ведомството само срещу 19 454 лв. за 112 кв. м. в широкия център на Пловдив. По данъчна оценка обаче стойността на имота е 40 732 лв. и така Радев е спестил сериозна сума, въпреки че са платили ДДС от 7000 лв.

За капак само след година и половина се отървава от апартамента, който взима уж като крайно нуждаещ се от ведомството и го продава на пазарна цена - 64 хил. лв. 

"Сами може да сметнете, че печели над 40 хил. лв. от тази сделка на гърба на държавата. Сделката може и да е законно подплатена, но е най-малкото морално укорима, тъй като държавата губи сериозна сума. При това Радев е взел апартамента като нуждаещ се, а съвсем скоро го продава със сериозна надценка.

Можете ли да се сетите за каквато и да била инвестиция, при която за година и половина имаш печалба от 200%?! При това на гърба на държавата. И после този човек си позволява да се прави на морален стожер и да коментира апартаментите на другите и да казва, че оставките нищо не решават", коментира Недялков. 

"Точно този човек с какви очи си позволи да каже пред цяла България, че си оттегля доверието от шефа на КОНПИ Пламен Георгиев само заради някаква тераса, която е заварил в този вид от предишния собственик. 

Какво трябва да се случи сега с Радев - всички българи да си оттеглят доверието от него заради тези врътки и имотни афери?

Участник в крупен "Кумгейт" с шефовете на "Артекс", от които жена му си е купила луксозен апартамент за 225 евро на квадрат е и Лозан Панов, който и живее в това жилище. Защо Румен Радев не си оттегли доверието и от него?", заяви Недялков.  

Според справките в имотния регистър имуществения интерес и данъчната оценка са 40 хил. лв. Договорът обаче сочи, че данъчната оценка възлиза на 40 732 лв., цената на имота в размер на 19 454 лв. е заплатена от купувачите Гинка и Румен Радеви. Платили са и ДДС в размер на над 7 хил. лв. върху цялата сума.

Припомняме, че първо ПИК разкри преди дни, че през 2005 г., държавният глава си купува от Министерство на отбраната апартамент от 122 кв.м в престижен пловдивски квартал за 40 732 лв. Жилището се намира на ул. "Копривщица" 19.

След консултация на медията ни с брокери се оказа, че по онова време средната пазарна стойност на апартамента е била 96 621 лв.  Радев и тогавашната му съпруга Гинка придобиват жилището като "нуждаещи се". Веднага след придобиването му обаче те правят странна врътка - пускат в апартамента майстори, които извършват ремонт. В това време, в нарушение на закона, ползват под наем второ ведомствено жилище от фонда на Министерство на отбраната.

18 месеца по-късно, през 2007 г., президентът продава имота, този път за 32 200 евро, което е равностойно на 62 978 лв. Припомняме, че ПИК вече подаде сигнал до КОНПИ за имотните афери на Румен Радев. В сигнала ни е включен и особеният случай с пловдивския му апартамент на улица "Копривщица".

Припомняме, че ПИК разкри с документи и факти, че Румен Радев си е купил на по-ниска от пазарната цена и апартамент в София, като е платил едва 605 евро за апартамент от 143 кв. м. в "Гео Милев". За сравнение в същия квартал шефът на КОНПИ Пламен Георгиев, от когото именно Радев оттегли доверието си е платил реалната пазарна цена от 1000 евро на квадрат. 

Недялков припомни и разкритието на ПИК, че антикорупционната комисия проверява Кирил Добрев за злоупотреби, корупционни схеми и получаване неправомерно на парични суми в особено големи размери, касаещи за сделки с доставки на горива чрез подставени фирми по обществени поръчки за над 34 млн. лв.

Скандално име изплува покрай разкритието за проверката на КПКОНПИБащата на уволнения заради изтичане на информация служител на "Анитмафия" Кирил Петров - Чавдар Петров, е в близки отношения и с президента Румен Радев. Той е шеф на паравоенна структура, която поддържа близки контакти с организации на бивши военни и бивши служители на комунистическата Държавна сигурност, събрани около държавния глава, припомни още Недялков. 

Кой има интерес от това ровене в чаршафите и в апартаментите - мафията. Това е един отечествен фронт, парадоксално позициониран от крайно ляво до крайно дясно. Аз ги наричам розови фашисти, посочи Недялков пред Скат.

Собственикът на ПИК подчерта, че Иванчева е аватар на тези хора. Този отечествен фронт, в който се включват кърваво червени ченгета от типа на Нинова, Велизар Енчев и стига до Христо Иванов, като целта е да свалят законно легитимната власт в България. Този преврат е успял, защото медиите са тотално превзети от тази клика. През медиите тази клика взима глави - на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Ваня Колева, но в същото време пази Лозан Панов, Румен Радев, които са топили чушката в тези апартаменти, заяви Недялков. 

Визирам тези, които се пишат за медии, обаче, защото и ние сме медия, допълни той.

На Цветан Цветанов и Цецка Цачева взехме главите само по съмнения, без да е приключила проверка, само защото медиите на умните и красивите са ги поискали. Някои обаче си стоят недосегаеми, като г-жа Ангелкова, например. Ние изнесохме този факт през 2015 г., но 4 години се мълчи. Ангелкова е в правителството, а г-жа Цачева не е в правителството. Този стандарт не ми е ясен. Едните са проблем, другите не са, подчерта Недялков. 

На Цветанов апартаментът му е най-малкият проблем, той има своята вина в българската история и трябваше да изсърба горчивата чаша за подслушванията, не за апартамента, посочи още собственикът на ПИК.

Той показа в ефир документите за покупката на апартамент от страна на Румен Радев, който взел жилището в Пловдив не на данъчната оценка, която е около 40 хиляди лева, а е купен за 19 хиляди плюс ДДС от 7 хиляди лева. Нищо лошо, че е бил военен тогава. Той взима за 26 хиляди лева апартамент, който струва 40 хиляди лева, коментира още Недялков. Той обясни, че когато Радев купува жилището си, излиза под наем във втори ведомствен апартамент, като по това време пуска майстори да ремонтират първия апартамент. След време той продава апартамента си за 64 хиляди лева, прави печалба около 200%, каза още Недялко Недялков. Може би е сложил вътре златни бидета, допълни още той.  

Подадохме до КОНПИ сигнал за Радев и разследването тече, така че той не можеше да оттегля доверието си от Пламен Георгиев за една тераса. И не може да укорява политиците, че участват в Апартамент гейт, заяви още гостът в студиото, припомняйки и другата сделка на президента за апартамент в "Гео Милев", който очевидно е изповядан на данъчна оценка за 600 евро на квадрат.

Недялков призова МО и Радев да излязат и да обяснят ощетено ли е министерството и дали военният фонд също е ощетен. 

Водещият от СКАТ обясни, че получил в пощата си документи  и е отправил запитване към МО дали съпругата на Румен Радев г-жа Генчева е получавала пари за наем на квартира и на базата на какви основания и кой е подписал. 

Аз ще ви обясня, че квартирата на Радева е плащана от ВВС със заповед на Румен Радев, и то когато тя работи на два трудови договора без да има необходимата квалификация за това. По това време тя живее с него без брак. Това си е тяхна работа, но, ако имаме ощетяване на държавен бюджет, това питаме ние, коментира Недялков.

Ако това беше свързано с Цацаров и Пламен Георгиев щяха да се късат ризи и Христо Иванов щеше да се самозапали пред Съдебната палата. Представете си, че Цацаров е назначил на два договора жена си, щеше да бъде разкъсан от психодясната тълпа. В момента в КОНПИ се разиграва драматичен сюжет, заяви собственикът на ПИК.

Той припомни, че източниците на ПИК са разкрили служител на КП КОНПИ, който е изнасял информация от комисията към Кирил Добрев. Това е Кирил Петров и в момента го разследват, той е уволнен и ще бъде предаден на прокуратурата. А той е син на Чавдар Петров, който е бивш служител на ДС и оглавява асоциация "Сигурност", която е в пряка връзка с президента Румен Радев. 

Да сте чули по тази тема да говори Би Ти Ви, БНТ или Нова? Някой да попита кого разследва КП КОНПИ? Да попитат защо разследват Кирил Добрев? Да попитат за снабдяване с гориво на СУ, на НС чрез свързани фирми, попита реторично Недялков.

"Истината е подменена и се говори само за една част от нея. Затова говорим за преврата, който минава през медиите. Защо е това мълчание. Защо е тази омерта. Защо не е проблем, че собствениците на "Артекс" са кумове на Лозан Панов който живее в закупено от тях жилище за 225 евро на квадратен метър", коментира собственикът на агенция ПИК.

"Двойният стандарт деморализира хората. Всяка телевизия почва предаванията си с ругатни по правителството", добави той.

"Защо кампанията срещу Валери Симеонов започна, когато той попита защо Ахмед Доган още ходи с охрана от НСО и откъде има пари да купи ТЕЦ "Варна". Тогава започна кампанията срещу Валери Симеонов от т.нар. "смели майки". Никой не смее да говори за Ахмед Доган. Той е злият Хари Потър в политиката. Защо не се говори за "Техноимпекс", попита Недялко Недялков.

"Днес в ПИК пуснахме имотите на Виктор Николаев. Човекът притежава 3 апартамента в топ центъра на София на 200 метра разстояние един от друг. Придобил ги е в рамките на 3 години без ипотека. На ул. "Раковска" си е купил жилището за 870 евро на квадрат. Това е през 2014 година, а тогава цените не падат под 1500 евро на квадрат. След това си купува жилище на "Паренсов", след това на "Мальовица". Откъде има такива пари с тази журналистическа заплата. Той е имотен крал, а на следващия ден отива и размахва пръст срещу имотите на властта", категоричен е собственикът на ПИК.

"За мен в най-добрия случай Виктор Николаев е спестил едни данъци, изповядвайки сделката на данъчна оценка, както са направили и много политици", увери Недялко Недялков и добави: "Хората знаят Виктор, Хекимян и Славчо Трифонов. Това са техните стожери и морални инстанции." 

"Призовавам за граждански натиск. Аз ще го осъществя утре, ще отида в сградата на БНТ на "Сан Стефано" с тази папка с документи и ще ги връча на г-н Каменаров и г-н Кошлуков. Ще отида пред сградата и ще попитам: "Г-н Каменаров, къде си?", заяви Недялко Недялков по повод утрешния протест на агенция ПИК пред централата на Българската национална телевизия.

"Г-н Радев в момента си отглежда своя медийна номенклатура. Румен Радев е неопитен и го използват. Лети високо на база на рейтинг, построен от пясъчни кули", заяви той. 

Водещият Стоян Иванов и собственикът на ПИК се обединиха около мнението, че кампания за евроизборите няма, а основната битка ще е замеряне с компромати.

"Всички ще бъдат победители в нощта на 26 май, бъдете сигурни. Кръгове около Борисов го убеждават да хвърли кърпата и да направи парламентарни избори заедно с общинските, защото така ще постигне по-голям резултат. Това за мен е грешка. По-добра конфигурация от настоящата не може да се постигне. Какви са вариантите? БСП не може да управлява с друг освен с ДПС. Г-н Трифонов няма да се появи, неговите кандидати избягаха в БСП. Следователно пак ще се появи моделът "Орешарски". Ако българските избиратели искат да се появи този кошмар отново, да гласуват с червената бюлетина. Ситуацията е опасна - има комунизъм и демокрация. Отново това е алтернативата. На едната везна са всички тези господа,дами, другарки и другари, за които говорихме тази вечер, на втората везна е коалицията на ГЕРБ с патриотите. Хората сами да преценят коя везна е по-добра", призова собственикът на агенция ПИК.

"Аз критикувах Борисов и Цветанов, когато не беше лесно, когато в държавата имаше ступор. Сега е много лесно да ги критикуваш“, отсече Недялко Недялков.

"От Би Ти Ви изгориха здравният министър Николай Петров с едно смешно разследване. След това прокуратурата напълно го оневини. Този човек тази подигравка ли заслужаваше от държавата и от Бойко Борисов. Той заслужаваше подкрепа. Но не я получи, не я получи и Валери Симеонов, и Делян Добрев, и Димитър Главчев, и Цецка Цачева. Тези хора бяха предадени и използвани. Превратът успя, но той се случи първо в главата на Бойко Борисов. Дори и да запази главата си, не можеш да постоянно да опасваш кръста си с чужди глави", заключи той на въпрос няма ли всички тези остави да костват главата и на премиера Борисов.

Скандалният договор между Румен Радев и Министерство на отбраната, подписан от тогавашният министър Николай Свинаров

Справка от 2005 г., когато Радеви купуват апартамента от Министерство на отбраната

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК