Грандиозен провал на искането за освобождаване на Иван Гешев - Надежда Йорданова загуби ума и дума, главният прокурор я пита - юристи ли сме?

АВТОРСКИ НОВИНИ

Грандиозен провал на искането за освобождаване на Иван Гешев - Надежда Йорданова загуби ума и дума, главният прокурор я пита - юристи ли сме?

302953
на 07.07.2022
Грандиозен провал на искането за освобождаване на Иван Гешев - Надежда Йорданова загуби ума и дума, главният прокурор я пита - юристи ли сме?
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова претърпя грандиозен провал по време на разглеждането по същество на искането за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Оказа се, че Йорданова твърди за извършени нарушения от главния прокурор, за които сама признава, че няма никакви доказателства, нито писмени, нито устни.

препоръчано

Парадоксът е, че до провала на Йорданова се стигна на база въпрос на члена на Висшия съдебен съвет Атанаска Дишева, която попита правосъдния министър в оставка - има ли устни или писмени разпореждания на главния прокурор по отношение публикуването на прессъобщение с извадки от специални разузнавателни средства. Надежда Йорданова призна, че писмени указания на Гешев за публикуването от Специализирана прокуратура на извадки от СРС-та няма. Контрирана - има ли доказателства, че Гешев е издал устни разпореждания, правосъдният министър в оставка отново призна, че нямала, а изхождала от правомощията на обвинител №1. 

Надежда Йорданова изобщо не можа да обясни как твърди, че Гешев следва да носи отговорност за нещо, при положение, че не разполага с доказателства в тази посока. "Задаваме ви елементарен въпрос, откъде имате информация, че главният прокурор е разпоредил нещо", попитаха кадровици Йорданова, но тя така и не можа да отговори. 

Членовете на ВСС опитаха да разберат от правосъдния министър по какъв начин твърди нещо, без да има доказателства. "Как се доказват устни разпореждания? Със запис, със свидетелски показания, с паметна бележка?", попитаха кадровиците. Йорданова още по-силно изпадна в паника и повторно призна, че нямала доказателства, а твърденията се базирали на предположения. 

Гешев изрично поиска от Надежда Йорданова да изясни къде в законодателството има текст, че главният прокурор има правомощия за устни разпореждания. Правосъдният министър почервеня и запази гузно мълчание, което даде повод на Иван Гешев да я попита - "юристи ли сме, госпожо Йорданова, не ми отговаряйте..."

Близката до правосъдния министър в оставка кадровичка Атанаска Дишева, която буквално срина Надежда Йорданова, опита да я измъкне от забърканата каша, но претърпя провал. Главният прокурор отговори на Дишева, че прави политически интерпретации, които няма да коментира. 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ДЕБАТИТЕ ВЪВ ВСС!
 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК