Вход
София
Времето в София 13 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Елена Йончева се забъркала в имотни афери с КТБ заедно със свекъра с къщите за гости

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Елена Йончева се забъркала в имотни афери с КТБ заедно със свекъра с къщите за гости

на 25.04.2019
70891
50
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Елена Йончева се забъркала в имотни афери с КТБ заедно със свекъра с къщите за гости
Автор: ПИК
25.04.2019
50
70891

Главният редактор на агенция ПИК Звездомира Мастагаркова разкри в предаването "Дискусионно студио" по телевизия СКАТ подробности и факти за имотите на червената милионерка Елена Йончева, които е купила с хора от КТБ, както и 3-те къщи за гости на морето, за които семейството на социалистката е получило 400 000 лв. европари, а се ползват единствено от водачката на евролистата на БСП и фамилията й.

Както ексклузивно медията ни съобщи, Върховна касационна прокуратура възложи на Главна дирекция "Национална полиция" извършване на проверка по публикации в ПИК за ползвани не по предназначение къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на депутата от БСП Елена Йончева.

Припомняме, че медията ни подаде и сигнал до антикорупционния орган, който ще се заеме с разследването на поредната имотна афера на водачката на червената листа около изкупуването на земи в Панчарево заедно с адвокати на фалиралата КТБ.

Вчера ПИК направи нови разкрития за поредната афера на Елена Йончева, а КОНПИ започва проверка и по нея. Медията ни разкри, че червената милионерка се забъркала в аферите заедно със свекъра си, който по документи е усвоил и европарите за къщите за гости.

"Ние бяхме едни от първите, които изнасяхме разследванията за Цветан Цветанов и Цецка Цачева. Отразяваме всички гейтове и не приемам въпросите: "Кой ни плаща". Отразяваме разследването на Елена Йончева по-детайлно, тъй като това е наше разследване", заяви Звездомира Мастагаркова на въпрос на водещия Стоян Иванов кой плаща на агенция ПИК.

"Елена Йончева е закупила 7 декара земеделски земи в Панчарево. В същата тази местност декари притежават, съседни парцели, адвокати от КТБ Румен Люцканов и Гроздан Добрев и тя влиза в съсобственост. Елена Йончева закупува тези земи през 2015 година за 451 хиляди лева. Затова сме подали сигнал и КОНПИ започва разследване откъде са тези пари", разкри главният редактор на ПИК.

Относно произхода на парите водещият Стоян Иванов обясни схемата, по която Елена Йончева е източвала КТБ, заради което й е повдигнато обвинение в пране на пари.

"След това, което обяснихте, Елена Йончева си купува въпросните декари земи с адвокати на КТБ. Нейният мъж пък има фирма със същите тези адвокати - "Парк Панчарево". Всичко това е налично като документи и на тази база се крепи и сигнала. А затова, което разкрихте за КТБ също има документи, на които се крепи обвинението на прокуратурата за пране на пари", обясни Звездомира Мастагаркова.

"Говорим и за съмнения за данъчни престъпления, които трябва да бъдат проверени. Ще бъдат проверявани доходите й, ако до момента няма насрещни документи за изхарчването на парите, сега ще стане ясно. Сега ще бъде проверена и цялата тази афера за закупени имоти. Ние разкрихме, че тя има имоти за близо 2 млн. лв.", добави главният редактор на агенция ПИК.

"От реституция тя има един апартамент в "Красно село", всичко друго е закупувано от нея през годините и това е видно в имотните й декларации", категорична е тя.

"По времето, когато е любовница на премиера Станишев, тя си купува една част от тези крупни имоти. Това е времето и когато тя продава рекламно време в телевизията майка. След офшорната фирма, през която са минали тези пари от КТБ, си купува останалите имоти", добави Звездомира Мастагаркова.

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! КОНПИ погва Елена Йончева за имотите с КТБ и аферите с къщи за гости

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! КОНПИ погва Елена Йончева за имотите с КТБ и аферите с къщи за гости

Скандалът, разразил се около незаконно придобитите имоти...

на 25.04.2019

Водещият Стоян Иванов и гостът в студиото коментираха и скандалната поява на шефа на ВКС Лозан Панов на събитие на сдружението "Боец.бг", което е финансирано от банкера беглец Цветан Василев.

"Освен, че Елена Йончева е в тази имотна афера с адвокати от КТБ, там е й нейният свекър Анатоли Тодоров Стоянов. Той е във връзка с тях от 2004 година, когато започват изкупуването на парцели. Когато Елена Йончева става приятелка на неговия син, се включва в тази афера. Тотална неистина е това, което обяснява Йончева, че няма нищо общо с тази афера", отсече главният редактор на ПИК.

Звездомира Мастагаркова коментира и разследването на ПИК за къщите за гости, изградени с европари от семейството на Йончева. Според разследването на медията ни тези къщи се използвали единствено от червената милионерка и фамилията й. "Свекърът на Йончева печели тези пари, а синът му, който е мъж на социалистката, е архитект и проектант на къщите за гости. Парите са усвоени през 2010 година, до 2015 година са под мониторинг. През 2014 година няма даден нито 1 лев за персонал, а са отчетени преходи за 8-9 хиляди лева. Според съседите Елена Йончева и мъжът й са почивали там, а свекърът и свекървата са гледали детето там. Гости обаче не са виждали. Няма и сайт, нито никаква друга информация за тези къщи за гости, каквото е изискването на проекта към фонд "Земеделие", уточни главният редактор на ПИК.

"Важно е антикорупционните органи да си свършат работата и да кажат дали всичко е чисто. До момента това, което знаем е, че не е чисто морално, а дали е престъпно, ще кажат органите", добави тя.

"Вчера изнесохме още една информация за небезизвестния депутат от БСП Васил Антонов. Неговият син също си е направил къща за гости на земя, купена от бащата-депутат", разкри Звездомира Мастагаркова.

"В "Апартамент гейт" изнесохме и за евтини имоти на Корнелия Нинова, но нищо не последва след това. Тя напоследък доста се умълча покрай разкритията за Елена Йончева", каза главният редактор на ПИК. По думите това не е чудно, защото лидерката на БСП все още не е дала обяснение и за своята приватизация на "Техноимпекс".

"Паметта на социалистите изглежда доста къса. Виждате също, че Иво Христов е забравил, че е плюл по БСП", сподели още тя.

"Колкото и да се опитва да се измъкне от това разследване, Елена Йончева се скри и не се появява никъде. Вчера трябваше да занесе записа по "Ало, Банов съм", но не отиде в прокуратурата. Днес изпрати други хора от "Позитано" 20, а тя самата не се появи", уточни Звездомира Мастагаркова.

"На 26 май не знаем за какви хора гласуваме. Половината са разследвани от прокуратурата за тежки афери. Както знаете, от КОНПИ обявиха, че разследват висш кадър на БСП. Ние разкрихме кой е той, но от прокуратурата не могат да изнасят информация, докато текат разследванията. Така ние нямаме представа за кого гласуваме на 26 май", негодува главният редактор на информационна агенция ПИК.

"Не се ли притеснявате, че половината от кандидатите за евроизборите са обвиняеми от прокуратурата - Десислава Иванчева, Евгения Банева, Елена Йончева. Това ли е представителството на българския народ. Не мога да допусна, че българските граждани ще изпратят такива лица да представляват страната в Европа", заяви тя.

Водещият Стоян Иванов припомни, че в листата на БСП е и Румен Гечев, който по време на Жан Виденов докара пенсиите до 3 долара, а заплатите до 6 долара. Той разкри и за скандалните заменки по време на Тройната коалиция, които се оценяват за 2 млрд. лв.

"Сега тези хора искат да продължат да живеят по този начин, ползвайки нашите пари. Няма дума, която да описва този гьонсуратлък", отсече Звездомира Мастагаркова. Според нея всички разследвания на Елена Йончева са фалшификации и манипулации. "Виждате какво се опитаха да направят с Валери Симеонов, с Делян Добрев, с Боил Банов", даде пример главният редактор на агенция ПИК.

"БСП обезглави органа, който разследва корупционните схеми на политиците. Става дума за Пламен Георгиев, шефа на КОНПИ, който е единственият, който си е закупил имота на пазарна цена. Вече две проверки казват, че той няма никаква вина, но е в отпуск. Защо се прави това - за да няма кой да разследва. Нападнаха и заместника му. И ще ви кажа и друго - само КОНПИ в момента имат право да разследват президента РУмен Радев. Като знаете това, според вас случайно ли той побърза да обяви, че си оттегля доверието - оттеглял си доверието от единствения човек, който има право да му търси сметка. Много удобно! 

И ето резултата - никой не говори за Румен Радев, който си е купил в близост до шефа на КОНПИ апартамент на двойно по-ниска цена? От себе сище оттегли ли доверието? Защо никой не говори, че той е купил ведомствено жилище, а след това е живял във второ ведомствено жилище. По-малък скандал ли е, че е назначил сегашната си съпруга на два щата", попита тя.

Стоянов Иванов разкри, че е направил запитване дали Десислава Радева е получавала пари за наем на жилище от ВВС и чия е била заповедта. До този момент отговор не е получил, а от военното министерство са препратили писмото му към Военновъздушните сили. Звездомира Мастагаркова уточни, че агенция ПИК също е изпратила такова писмо, включително и в сигнала си до КОНПИ.

В заключение главният редактор на агенция ПИК разкри, че президентът Румен Радев, въпреки че е наричан Мистър Вето, не спира никакви законопроекти на ДПС. "Това е твърде любопитно, нека зрителите сами си направят изводи", завърши тя.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 3077
архив

– Абе Васе, тая мрежа дето я рекламират - 4G, добра ли е?
– Добра е, бабо! Защо?
– Ми, оти ми не купиш от нея двайсетина метра, да си заградя кокошките на село, бе...

няма нови новини
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
сега
1039
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Апелативният спецсъд остави в ареста антимафотите от ГДБОП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
С любов към шоколада - ето защо трябва да си похапвате от сладкото изкушение
x