ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Става страшно! Земеделците започват блокади в цялата страна заради украинското зърно (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Става страшно! Земеделците започват блокади в цялата страна заради украинското зърно (ОБНОВЕНА)

154574
на 14.09.2023
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Става страшно! Земеделците започват блокади в цялата страна заради украинското зърно (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Земеделският бранш е изключително обиден на управляващите, а в момента се взема решение дали ще се блокира цялата страна или тракторите ще тръгнат към София.

препоръчано

Това заяви преди минути по телефона пред Соня Колтуклиева бившият депутат от "Има такъв народ" Пламен Абровски, експерт по земеделско право и бивш председател на комисията по земеделието.

Той е в непрекъсната връзка с участниците на срещата в Арбанаси - представители на браншови и бизнес-организации в земеделието, които решават ще блокират ли София на 15 септември във връзка с приетото днес решение в парламента да отпадне забраната за внос на определени продукти с произход от Украйна. Решението за позицията на Република България относно превантивните мерки по отношение на вноса на определени украински продукти беше взето със 124 гласа "За", 69 "Против" и осем "Въздържал се".

"В момента се обсъжда по какъв начин да се провеждат стачните действия. Земеделският бранш е изключително обиден от отношението, което получи днес. В момент, в който те имат нужда от подкрепа, правителството на премиера Денков се подигра с тях.

Така го чувстват те, така го видяха, за това в момент се обсъжда по какъв начин да бъде блокирана страната.

В момента се взема решение дали ще се блокира цялата страна или тракторите ще тръгнат към София. Ако зърнопроизводителите се откажат, никой няма повече да им обърне внимание. От 2012 г., когато беше последната истинска голяма блокада в София, друга не е имала. За да бъда потушен този бунт, е възможно да се вземе главата на министъра", заяви Абрашев.

Както ПИК първи съобщи, за да тушира напрежението, правителството може да прежали земеделския министър Кирил Вътев.

ПИК научи, че окончателното решение на зърнопроизводителите е за блокади в цялата страна. Протестните действия ще започнат от понеделник.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 124
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК