Вход
София
Времето в София 0 o C

КОШМАР НА ГРОБИЩАТА В СОФИЯ: Силиконовата шефка с богатия любовник абдикира пред циганските банди - рекет и мародерство тормозят опечалени (СНИМКИ)

КОШМАР НА ГРОБИЩАТА В СОФИЯ: Силиконовата шефка с богатия любовник абдикира пред циганските банди - рекет и мародерство тормозят опечалени (СНИМКИ)

на 29.11.2019
88954
24
КОШМАР НА ГРОБИЩАТА В СОФИЯ: Силиконовата шефка с богатия любовник абдикира пред циганските банди - рекет и мародерство тормозят опечалени (СНИМКИ)
Автор: ПИК
29.11.2019
24
88954

Рекет, заплахи, мародерстване – това е само малка част от кошмара, който което се случва по гробищата в София под ръководството на тотално абдикиралата от задълженията си шефка Райна Божичкова, около която се вихрят скандал след скандал. Припомняме, че преди дни стана ясно, че освен да блести със силиконов бюст, лукс джипове и скъпи бижута, тя е оплетена и в тежка афера с богат любовник, получавал сочни обществени поръчки от общинското предприятие "Гробищни паркове"

"Радваме, че полиция и прокуратура ловят бандите телефонни измамници, но гробищната мафия никой не я пипа, като свещенна крава е.

Стигало се е да искат от опечалените 20 хиляди лева. Хората не издържат на реката и мародерството“, каза по темата в предаването „Ничия земя“ и Димитър Антов, представляващ сдружението на българските каменоделци, който е и един от основателите. По думите му проблемът е от години, но ескалира при новото ръководство. За това от сдружението подавали сигнали и до кмета Йорданка Фандъкова, но воля за промени до момента няма.

„Имаше цигански банди, които крадяха, рекетираха бабите и дядовците, като през годините практиката започна да мутира в рекет и изнудване на гражданите. Продължават да се разхождат и става въпрос за събиране на много пари. Сутрин си влизат като на работа.

По някоя алея се движи бавно кола, на съседната алея човек на колело, друг обикаля с лопата, всеки си има определени парцели. Ако започнете да обслужвате и да почиствате някой гроб, те идват и казват, че са от общината, че на него му е поръчано да се извършват услуги, взима ти някаква цена като капаро и, ако види че си податлив и не си търсиш правата, рекетът продължава“, казва Антов, който всеки ден от години вижда проблема и подава куп сигнали, но ответ от Столична община няма.

Най-честите жертви, както и при телефонните измами, са по-възрастните хора. Клатят паметниците, хората се молят да не ги чупят и рекетьорите им искат пари затова. Методичните измамници имат си готови схеми.

"Много от тях се замогнали, карат скъпи коли и живеят добре. Общинска администрация гробищните паркове има за задача да ги спира, но вместо това, си говори с гробищната мафия все едно са колеги. Обществена тайна е, че се плаща такса спокойствие. И да се подаде жалба, тя някак мистериозно изчезва", разказват още шокирани от рекета граждани. 

Самият Антов си е патил не веднъж затова, че иска да пресече мафията. Спомня си как през 2011 година е имало идея за въвеждане на частни гробища чрез закон. Дори бил поканен в комисията. 

"Малко след това ми запалиха буса. Два пъти са палили колите на синовете ми“, споделя Антов. Усилията му дават плод, след като не се решава гробищата да стават частни, но мафията от там не се изчиства, тя става все по-нагла, все по-опасна и все по-голяма, категоричен е той.

„Погребалната дейност е сладка за мутрите“, казва още Антов.

Председателят на сдружението на българските каменоделци Димитър Даскалов също разказва скандални неща. Охранителната фирма вижда всичко, общинската полиция също, но никой не взима мерки, а гражданите не само ги е страх да влизат в гробищата, но и биват рекетирани и мародерствани.

"Крадат се пейки, паметници, маси, железа, преработват се и се продават отново", разкрива той.

И какво друго да се очаква питат се хората от бранша, след като шефката на гробищни паркове Райна Божичкова на свой ред е уличена в афери и има подавани жалби срещу нея за мафиотски схеми, а наказание няма. Сигнали, жалби, медийни публикация, а реакция нулева. Не по-различно като при тези, които чупят, крадат и рекетират опечалените.

Припомняме, че ПИК разкри в свои публикации, че Божичкова по жалби, подадени в Столична община, че тя е сложена на поста след като е получила силно рамо и с дебели връзки. Шефката на ОП "Гробищни паркове" имала за любовник мастит бизнесмен и собственик на погребална агенция „Покой“, за което се жалва жена му и разкри каква е схемата им. Самата Божичкова според свои служители пък действа на метода на гробищната мафия със своите служители, като ги заплашва, мародерства и унижава, ако не искат да участват в аферите й.

Когато влиза в кабинета си преди почти две години, е една на пръв поглед обикновена женица. Днес обаче кара скъп джип за хиляди левове, носи часовници, колкото един апартамент, а на имотните й придобивки всеки може да завиди. След като получава крупни суми по сметката си от любовника, съпругата му търси сметка на Божичкова, но е посрещната с побой и вадене на оръжие.

Към момента срещу нея тече проверка в Столична община, но от ОП "Гробищни паркове" недоумяват защо през това време не е отстранена, тъй като вече е започнала да прикрива следите си. А също и защо със случая не се заема КПКОНПИ, тъй като има крещящ конфликт на интереси - доказателство е вносна бележка за 10 хил. лв. по нейна сметка, които е получила от богатия си благодетел и получател на обществени поръчки. "Ясно е, че така й се е отплащал, затова не разбираме защо е още на поста си и й дават време да унищожава доказателства", коментират подчинени на скандалната Божичкова. 

Сподели:
Напиши коментар »
(24)
1
София има ли кмет,и се явява като фигурант? Мрънкане,хленчене и другите са и виновни!
2
Българка е.
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Изпратиха ме при централна жп гара с ,,Щи изям дробчето !"Аплодирайте Фандъкова!
6
Въпросът е : на теб плащат ли тио да "коментираш", или си заблуден мангaсар който повтаря опорките на Мая? Мисля че си трол, за това ще ти го навра в червения г*з комуне долно .
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
само с огън и меч ,ще се оправят нещата !!!!
9
Ами данчето си има лигав шеф и сега го имитира .
10
Управлението на Софийските гробища е катастрофално, а общината и държавата не си мръдват пръста.
11
Настанало е време да ти не дава Господ да умираш ! А на тази територия на която живеем да ти не дава И ДА СЕ РАЖДАШ !
12
Какво чака прокуратурата?
13
Едно е да си шеф на гробищата със силикон , а друго си е да си шеф на къща в Барселона с бикини , нали ? A ?
14
Накрая на някой няма да му издържат нервите и ще я настани завинаги на работното ѝ място.
15
На ц.ганите им позволиха това безсрамие в гробищата.. А това всички знаем, че става срещу пари, където трябва. Госпожо Фандъкова, това са Общински гробища, не се правете на невинна! Но след като си мълчим, че в гробищата на Бакърена фабрика се строи църква повече от 10г. и на всеки му се е случвало да изпраща близките си в последният им земен път в една БАРАКА, това ще ни чака и занапред...
16
Прокурор кога!? Съд и в Сливен! от 5 до 8 годинки за присвояване в огромни размери! Там я очакват с интерес! Особено Роза и Цеца....
17
АКО БЕСЕДВАМ СЪС СИЛИКОНКАТА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 3-4 ЧАСА ЩЕ ОСТАВИ ЛЮБОВНИКА СИ И ЩЕ ВИКА :"ВЗЕМИ МЕ, КИРЕ, ОБИЧАМ ТЕ!"
18
Защо пазите помиярката Мастагаркова от възхищението на народа по повод помиярските си скрвернословия за американския президент?
19
Не е ли вече в затвора, Тая долна к............Кой е назначил, кой е избрал, кой е оставил толкова дълго време да си "вее" силикона на място изпълнено с болка и скръб?
20
нямаш мира нито жив,нито мъртъв...никъде по големия свят няма такава жестока гавра....гербоциганоландия...нека патриотите си разходят шкембетата,че и тях ги чака същото
21
за да не я изостави циганският и електорат
22
Наистина всеки ,който има близки в гробищния парк всеки ден се моли дано да няма вандалисъм ,който е свързан,планиран с циганското присъствие.А не е лошо да се самосезира прокуратурата за това какво става в крематориума.Там какво става -ужас .Как се обират хората ,дрехите им ,ковчезите им Не искам да говоря какво са направили с баща ми тези гадове ,изроди .Те заслужават да бъдат публично малтретирани ,за които няма срам,съвест .В тези места работят изроди,които никой не контролира
23
Наистина всеки ,който има близки в гробищния парк всеки ден се моли дано да няма вандалисъм ,който е свързан,планиран с циганското присъствие.А не е лошо да се самосезира прокуратурата за това какво става в крематориума.Там какво става -ужас .Как се обират хората ,дрехите им ,ковчезите им Не искам да говоря какво са направили с баща ми тези гадове ,изроди .Те заслужават да бъдат публично малтретирани ,за които няма срам,съвест .В тези места работят изроди,които никой не контролира
24
Собственика на Пик сега по поръчка на своя родител си сега атакува ОП "Гробищни Паркове", и шантажира Общината, защото иска парцел за вечни времена на Алеята на Творците на Централни Софийски Гробища, а там всичко е заето, затова трябва да се направи врътка кой творец няма живи роднини и близки, за да преправят книгите и махнат паметника му, а когато дойде времето на родителят му да се пресели, да го извадят и да сложат него вместо другия. МХМ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 2839
архив

Сладка 14-годишна ученичка търси да се запознае със симпатичен господин за забавен видеочат. Моят мейл: operacia-lolita@mvr.bg

 

няма нови новини
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
сега
2295
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
ВНИМАВАЙТЕ! Токсичните химикали влияят на умственото развитие на децата
x