Мъж изпи 3 литра боза, за да замаскира алкохола в кръвта си - докторите едвам го спасиха

Животът днес

Мъж изпи 3 литра боза, за да замаскира алкохола в кръвта си - докторите едвам го спасиха

17910
на 08.07.2016
Мъж изпи 3 литра боза, за да замаскира алкохола в кръвта си - докторите едвам го спасиха
Автор:   ПИК

Щурият съвет му бил даден от приятел

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В моментите на затишие, когато няма пациенти, лекарите и сестрите от Спешен център - Дупница често се забавляват, като си припомнят куриозни случки от ежедневието им. Пред Струма" те споделиха две от тях:
Преди време 40-годишен мъж, хванат от пътни полицаи да шофира пиян зад волана, бил изпратен в Спешния център, за да му вземат кръв за алкохолна проба. Пияният шофьор обаче решил да се посъветва по телефона със свой приятел как може да намали промилите, за да не стигне до съд. Приятелят му дал съвет да изпие 3 литра боза. За да спаси кожата, 40-годишният дупничанин изпил
“предписаната” му доза и пристигнал в Спешен център. В момента, в който влязъл, се тръшнал в ръцете на лекарите. От голямото количество боза получил подуване на корема и качил кръвната захар до стойности, които могат да се отразят пагубна на организма му. Лекарите се видели в чудо. Нищо не помогнало след извършените маниулации. От голямото количество течност, която изпил за кратко време, получил и сърдечна криза и с опасност за живота пациентът е транспортиран за столична клиника. С цената на 3 литра боза и опасност за живота пияният шофьор се отървал да не дава кръв за алкохолна проба.
Наскоро в Спешен център пристигнал мъж със счупено кокалче на пръста на едната си ръка. Дежурният лекар го разпитал при какви обстоятелства е получил травмата. Пациентът бил разговорлив и въпреки болката си разказал историята: “Скарахме се с балдъзата, сестрата на жена ми. Хванахме се гуша за гуша и в един момент тя грабна тигана от масата и се опита да ме фрасне по главата, предпазих се с ръка и ето ме сега при вас, в Спешен център. Дежурният лекар изпратил бития пациент при ортопеда д-р Сотир Каралийски, който наместил кокалчето и гипсирал ръката на бития от балдъзата си пациент.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК