НАСА предупреждава: Опасен астероид връхлита Земята

Америка

НАСА предупреждава: Опасен астероид връхлита Земята

17123
на 09.08.2023
НАСА предупреждава: Опасен астероид връхлита Земята
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Центърът за изследване на близки до Земята обекти на Националното управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА) предупреди в съобщение на официалната си интернет страница, че на 23 август към планетата ни ще се приближи потенциално опасен астероид.

препоръчано

Небесното тяло, обозначено като 6037 (1988 EG), ще се доближи до Земята на разстояние от около 6 милиона километра, като при това ще пресече околоземната орбита. Космическите обекти, които се приближават до Земята на по-малко от 7,5 милиона километра, се считат за потенциално опасни, пише "Фокус".

Астероид 6037 ще се приближи на минимално разстояние от 6,1 милиона км на 23 август в 11:18 часа българско  време. Диаметърът му е от 430 до 960 метра, а скоростта на движение 14,3 км/сек.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК