"Ню Йорк таймс" редактира статия отпреди 161 години заради "12 години робство"

Шоу свят

"Ню Йорк таймс" редактира статия отпреди 161 години заради "12 години робство"

8584
на 05.03.2014
Ню Йорк таймс редактира статия отпреди 161 години заради 12 години робство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Заради лентата "12 години в робство" на Стив Маккуин, която спечели "Оскар" за най-добър филм, бе променена статия във в. "Ню Йорк Таймс", написана преди 161 години.

И филмът, и статията описват истинската история на родения в Ню Йорк преди Гражданската война в САЩ афро-американец Соломон Нортъп, отвлечен и продаден в робство.

В историята, публикувана от "Ню Йорк Таймс" на 20 януари 1853 г. обаче, фамилията на Соломон Нортъп е написана грешно два пъти - веднъж тя е Нортроп и като Нортръп, съобщава "24 часа".

Грешката била открита в понеделник, когато писателката Ребека Склот написа съобщение в Туитър за сбърканото име в архива на вестника. На 3 март вестникът публикува уточнение на сайта си.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК