ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виктория Румянцева, гр. Гоце Делчев
Необходими продукти:
За 4 порции
100 г смляно пилешко месо
200 г отцедено кисело мляко
100 г картофи
8 яйца
60 г краве масло
40 г орехови ядки
1/2 връзка с магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват цели и необелени в подсолена вода. След като изстинат, се обелват и се настъргват на едро ренде. Магданозът се нарязва на ситно. В подходящ съд се разбиват добре яйцата. Прибавят се пилешката кайма, настърганите картофи, магданозът и сол и се разбърква. От тази смес се изпържват 4 омлета в сгорещеното краве масло.
Отцеденото кисело мляко се смесва със смлените орехи и малко сол. Омлетите се поднасят, украсени с розички, шприцовани от киселото мляко.