ОТПОР! Сръбският премиер Вучич твърдо против стена на границите с България и Македония

Балкани

ОТПОР! Сръбският премиер Вучич твърдо против стена на границите с България и Македония

9127
на 19.09.2016
ОТПОР! Сръбският премиер Вучич твърдо против стена на границите с България и Македония
Автор:   ПИК

Премиерът на Сърбия Александър Вучич твърдо се противопостави на издигането на стена по границите с България и Македония като начин за справяне с нелегалното преминаване на границата от мигранти, предаде австрийската медия ORF. 

В последните дни в Белград с настояване за поставянето на гранични съоръжения се изказаха вътрешният министър Небойша Стефанович и Александър Вулин, министър на труда и социалната политика. 

Пред местни медии Вучич отбеляза, че правителството не подкрепя подобна мярка. Въпреки това премиерът е категоричен, че няма да допусне Сърбия да се превърне в „паркинг за бежанци“. 

По данни на сръбския министър-председател към момента на територията на страната има около 6,5 бежанци, като 81% от тях са с афганистански произход. Тази ситуация може да се окаже проблемна – особено в столицата Белград. „Но това не означава, че ще предприемем репресивни мерки срещу бежанците“, подчерта сръбският политик.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 310
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това