ПИК TV: ГЕРБ и "Обединени патриоти" с брифинг в парламента заради Закона за киното (ОБНОВЕНА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПИК TV: ГЕРБ и "Обединени патриоти" с брифинг в парламента заради Закона за киното (ОБНОВЕНА)

21545
на 18.02.2021
ПИК TV: ГЕРБ и Обединени патриоти с брифинг в парламента заради Закона за киното (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ГЕРБ и депутати от "Обединени патриоти" дадоха извънреден брифинг в кулоарите на парламента. Повод за него стана приетият вчера в пленарна зала Закон за киното.

препоръчано

Вежди Рашидов благодари на всичките си колеги, които вчера подкрепиха закона за киното. "Направихме един добър закон, закон не се прави против, а за да подпомогнем", изтъкна Рашидов.

Приехме не да свием бюджета, а отпуснахме безпрецедентните 41 млн. лв. за киното, похвали се още Рашидов.

"За първи път бяха въведени две нови схеми за финансиране - за сериали и за т.нар. финансови стимули, чрез които се връщат част от направените разходи", изтъкнаха от все още Обединените патриоти.

"Повече от два месеца работихме упорито в комисията. Най-важното е, че ние успяхме да се обединим. Поставихме отговорността над партийния интерес и различия. Намирам, че предишните разпоредби, бяха твърде остарели, от 2003 година", продължиха патриотите.

От ДПС заявиха, че са се обединили и е намерено политическо съгласие в нервните времена, в името на една добра обща кауза.

"Вчера направихме един анализ на дейността. Над 40 законопроекта са прекарани през Комисията по културата. Имахме видеовръзка с г-жа Херо Мустафа, благодаря й за подкрепата за законопроекта, близо 1000 творци имаме тяхната подкрепа, че сме направили един, дай Боже, добър законопроект. Той е една кост в скелетната система, на която се държи едно тяло", допълни доволен Вежди Рашидов.

"Благодарих и на тях, работиха и те активно. В момента има един ненужен пореден дебат. Колегите трябва да са повечко вътре, иначе благодаря и на тях за тази всеотдайност, с която работиха, подкрепиха закона и участваха", благодари Рашидов и на депутатите на БСП.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 297
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това