Плевен настръхна: Руски агент ли е кметът на ДеБъ Георг Леонидов Спартански? Градоначалникът всяка година на спявка в Москва

Политика

Плевен настръхна: Руски агент ли е кметът на ДеБъ Георг Леонидов Спартански? Градоначалникът всяка година на спявка в Москва

56720
на 16.10.2019
Плевен настръхна: Руски агент ли е кметът на ДеБъ Георг Леонидов Спартански? Градоначалникът всяка година на спявка в Москва
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Руски агент ли е кметът на Плевен Георги Леонидов Спартански? Това е сред най-дискутираните предизборни мистерии в града. Местните хора са настръхнали покрай разкритията на прокуратурата за шпионаж на организацията на Николай Малинов „Русофили“ и подозренията за плащани крупни суми за създаване на хибридно влияние.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Настоящият градоначалник от „Демократична България“ на скандалните Радан Кънев и Христо Иванов – Спартански, напук на уж дясната си принадлежност, е сред най-видните родни русофили. Затова и плевенчани са в шок от подозренията, че у нас има редица ключови агенти на Москва, които работят в полза на руските интереси.

Те се питат и дали Спартански със странното име Георг и презиме Леонидов е именно такъв, като широко коментират особените му връзки с Москва. По думите им той от години е сред най-честите ВИП гости на руската столица, която задължително поне веднъж годишно посещавал и в качеството си на длъжностно лице като кмет на Плевен.

„Всяка година е на спявки в Москва и редовно прокарва под различни форми руски проекти. Едни уж културни, други уж образователни, исторически, езикови и какви ли не, но в крайна сметка дейността му не се различава от тази на „Русофили“ на Малинов, който беше арестуван за шпионаж. Каква е гаранцията, че същото не се е случвало и тук“, питат се плевенчани и се надяват преди местните избори въпросът да бъде изяснен.

Тесните връзки на Спартански с Москва са и едно от най-честите питания към него по време на предизборните дебати, но самият той се опитва да избегне пряк отговор с обяснението, че не нищо не пречело да е русофил, но в същото време дясно ориентиран човек.

„Едно е да си русофил, а съвсем различно всяка година да ходиш на спявка в Москва и като се върнеш да работиш по тук по различни руски проекти. Само официална справка в командировките му е достатъчна, за да се види, че не става дума за обикновена любов, а много повече – всяка година е посещавал Москва официално през последните 5 години! А колко неофициално, само той си знае“, коментират плевенчани и се чудят с какво изобщо Леонидов Спартански е помогнал на града с руските си контакти, макар да е привикван там през 2015, 2016, 2017, 2018 и през пролетта на настоящата.

В същото време общинарите от две години не спират да питат защо в Плевен няма поне руски туристи и защо изобщо не се развива тази дейност от страна на кмета. Данните сочат, че през миналата година Спартански от ДеБъ е отчел нулев туризъм в община Плевен.

„Един от най-знаковите български градове, градът на бойната слава и на Панорамата и десетките културни и исторически обекти, не е направил почти нищо за развитие на туризма и по тази причина туристи там не стъпват тук“, казват съветници по време на редица заседания на общинския съвет.  

Но докато кметът на ДеБъ час по час е в Москва ту за международни срещи на кметовете, ту за международни конференции на лидерите в сферата на развитието на градския транспорт, то в Плевен руски крак не стъпва, отчитат съветниците. Няма и никакъв ефект от познанията, които следва да е придобил на въпросните командировки, защото по негово време Плевен се превърна във втория най-изоставащ и беден град в Северна България и на практика в сателит на бурноразвиващата се икономически Враца.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков: Борисов и Пеевски подвикваха на Желязков от първия ред и той нарушаваше правилата. Те не притежават тази държава (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков: Борисов и Пеевски подвикваха на Желязков от първия ред и той нарушаваше правилата. Те не притежават тази държава (ВИДЕО)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК