Проф. Иван Данов е новата номинация за министър на инвестиционното проектиране

ЧАС ПИК

Проф. Иван Данов е новата номинация за министър на инвестиционното проектиране

9414
на 28.05.2013
Проф. Иван Данов е новата номинация за министър на инвестиционното проектиране
Автор:   ПИК

Той заменя в списъка с министри скандалния Калин Тихолов, замесен в скандала "Дюнигейт"

Последвайте ни в Google News Showcase

Проф. д-р архитект Иван Данов е номиниран за министър на инвестиционното проектиране в проектокабинета на Пламен Орешарски. Той заменя обявения вчера за позицията арх. Калин Тихолов, който е оттеглен, заради обществената реакция по повод скандала "Дюнигейт".

Данов е преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Според академичната справка, публикувана на страницата на университета, Иван Данов е професор, ръководител на катедра "жилищни сгради". Владее английски, немски, френски и руски език.

препоръчано

"Срещу името на експерта, с когото бях говорил за новото министерство на инвестиционното проектиране, имаше обществена реакция", каза Пламен Орешарски след като представи персоналния състав на Министерския съвет пред президента Росен Плевнелиев.

"След разговори стигнах до извода, че трябва да предложа Иван Данов. Той има сходен професионален профил, с академична кариера е в УАСГ", допълни Орешарски, цитиран от "Фокус".

"Бих предпочел да не стартираме с проблем в диалога с гражданските структури", каза още номинираният за премиер.

"Отнасям се с уважение към вашата отговорност да действате в един нелек за нацията момент, благодаря ви, че ме информирахте", каза президентът Росен Плевнелиев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК