РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Ето коя е новата социална зам.-министърка - Адриана Стоименова е спасителката на 650 000 хора с увреждания. Протестърки на Мая Манолова, начело със съдружничката на арестуван за педофилия - Вера Иванова, съсипаха живота й (СНИМКИ)

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Ето коя е новата социална зам.-министърка - Адриана Стоименова е спасителката на 650 000 хора с увреждания. Протестърки на Мая Манолова, начело със съдружничката на арестуван за педофилия - Вера Иванова, съсипаха живота й (СНИМКИ)

72548
на 02.03.2020
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Ето коя е новата социална зам.-министърка - Адриана Стоименова е спасителката на 650 000 хора с увреждания. Протестърки на Мая Манолова, начело със съдружничката на арестуван за педофилия - Вера Иванова, съсипаха живота й (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Спасителката на 650 000 българи с увреждания е новата зам.-министърка на труда и социалната политика, разузна ПИК. Адриана Стоименова е добре позната в социалните среди като един от авторите на дълго чакания Закон за хората с увреждания. В момента по него държавата подпомага над 650 000 хора с увреждания в зависимост от индивидуалните им потребности.

препоръчано

Вече 10 години Стоименова работи неуморно за хората в неравностойно положение като член на Икономическия и социален съвет - България, а до март 2019 г. беше зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. 

През последните десет години Стоименова е сред най-дейните организатори на национални кампании за информираност за проблемите на хората с увреждания. Тя е магистър по семейна терапия и консултации за тази група от обществото, както и по икономически профил на човешките ресурси. Като зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания участва в разработването на промени в Кодекса за социално осигуряване в посока на повишаване на контрола на издадените решения на ТЕЛК. Инициира и национален план за реформи в областта на социалната политика за хората с увреждания.

В последните две години обаче животът на неуморната Стоименова се превръща в ад и от спасителка на хората с увреждания, тя се превръща в тероризирана жертва на кръга на оскандалените протестърки от "Системата ни убива" от кръга на провалената бивша червена депутатка Мая Манолова.

Овъртолените в афери и финансови зависимости 5 "майки на деца с увреждания" неуморно скачат на властта, за да обслужват интересите на господарите им от задкулисието и привиждат Стоименова като основен враг, заради успешната й работа в сектора. Причината е, че след като изработва добър и действащ закон за хората с увреждания, те ще спрат да лапат пачките. Затова от 2018 г. правят всичко възможно да я отстранят от активна дейност и започват да подават срещу нея серия от сигнали до всевъзможни институции - АДФИ, НАП, полиция и прокуратура... 

В крайна сметка по никой от тях не са установени нарушения, но Адриана Стоименова е принудане две години да ходи по разпити и проверки и планът на оскандалените протестърки успява донякъде да сработи и да й пречи да работи със същите темпове. Законът за хората с увреждания все пак беше завършен и приет с овации от всички представителни организации на хората с увреждания, без изключение. Така 650 000 българи с увреждания най-сетне имат свой закон, който да защитава правата им и всички са благодарни на Стоименова, че е успяла да довърши до край това дело. 

Контра са единствено 5-те протестърки на Мая Манолова от "Системата ни убива", чиято бутикова организацийка се оказва вече безпредметна и ще са принудени да изкарват парите си с работа, вместо с висене по палатки. Затова именно е поредният им лагер, издигнат вчера пред Министерски съвет. Въпросните женици, начело с Вера Иванова, правят последен отчаян опит да спрат закона с шантаж на властта, защото иначе господарите им от задкулисието вече няма да имат нужда от тях да викат срещу властта. 

Нещо повече - лидерката на въпросните палаткови протестърки Вера Иванова на свой ред може да се окаже в ролята на разследвана, заради тежките афери, в които е забъркано името й. 

Припомняме, че ПИК в поредица от разследвания разкри шокиращите й дела и липсващ морал и в личен план, както и истинските й мотиви за т.нар. борба за хората с увреждания. Медията ни показа свидетелства и документи схемите на Иванова в неправителствената й организация, а пред ПИК бившият й съпруг разказа и за скандални факти от личния й живот.
Един от най-шокиращите факти бе Иванова е управител и председател на Конфедерация за защита правата на децата, където е съдружник с арестуван за педофилия. Въпросното сдружение е регистрирано в обществена полза през 2014 година. Както медията ни разкри зам.-председател на Конфедерацията е д-р Ивайло Василев, който е стоматолог. Съдружието им е видно и от официалните документи на НПО-то. Въпросното сдружение е посочено и като работно място на Вера Иванова, както и самата тя не крие. 

Още преди година репортер на агенция ПИК попита Иванова за скандалното й сдружение, както и факта, че заради финансови скандали за пари около около нея останаха само 5 жени, а останалите я обвиниха в куп измами. Иванова обаче бяга от тези въпроси вече втора година, както и от най-съществения - къде са парите, които шоуменът Слави Трифонов даде на организациитя на въпросните майки. Припомняме, че на нарочна пресконференция той обяви, че дарява всички пари събрани от концерт, които по групи сметки са около 4 милиона лева на въпросната Конфедерация оглавявана именно от Вера Иванова и Ивайло Василев. Досега обаче никоя майка на дете с увреждане не е видяла и лев от парите. 

Д-р Ивайло Василев пък бе обвинен за упражняване на насилие върху детето си. През 2016 година при зрелищна акция детето му е изведено от дома му с полиция, което има заснето и на видео. В молбата си бившата му съпруга е изложила твърдението, че Ивайло Иванов Василев е упражнил и упражнява сексуално, физическо и психическо насилие над детето им. По думите му тогава той взима дъщеричката им за уикенда, но решава да не я върне, защото детето не искало да се прибира при майка си. Това налага и намесата на полицията, за да може момиченцето да бъде изведено от дома на бащата, който отказва да го предаде. Обсадата пред дома на Василев продължава повече от пет часа, в които полицаите се опитват да склонят бащата да изведе детето и да го предаде на майката. 

Не по-малко скандален е и личният живот на Вера Иванова. Тъмното й минало разказа ексклузивно пред ПИК бившият й съпруг Валентин Петров. Историята му е повече от покъртителна и разкрива шокиращи тайни от живота на представящата се за измъчена майка Иванова. "Тя заряза децата си заради чужд мъж. Тормози ме с жалби за насилие, открадна ми сина и къщата", разказа Петров пред ПИК с факти и документи (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). А от разкритията му става ясно, че Иванова ползва болното си дете единствено за финансови облаги. 

Болният син на Вера Иванова - Даниел вижда света през прозореца и терасата на дома им

Семейната къща, построена от Валентин и Вера по време на 18-годишния им брак е същински палат, от който Иванова гони мъжа си и настоява имотът да остане за нея

Майката на Иванова се грижи за дома и децата й

Сестрата на Валентин е изпратила няколко писма до благодетеля на Вера Иванова Слави Трифонов

Росица Палвова, сестра на Петров, сигнализира и до Мая Манолова и институциите за лъжите на Вера Иванова

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК