Скандал! Хората на Радев овладяват “Автомагистрали” незаконно - уволняват борда с груби нарушения

Акценти

Скандал! Хората на Радев овладяват “Автомагистрали” незаконно - уволняват борда с груби нарушения

140637
на 08.06.2021
Скандал! Хората на Радев овладяват “Автомагистрали” незаконно - уволняват борда с груби нарушения
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кабинетът на Румен Радев продължава със скандалната чистка и назначения на свои хора на ключови постове в държавата, научи ПИК. Вчера регионалната министърка Виолета Комитова е опитала да смени целия борд на държавното предприятие автомагистрали. Тя е издала заповед, но тя е невалидна, тъй като по закон бордът се избира с конкурс и не може да бъде махнат със заповед. Проверка в Търговския регистър показва, че като изпълнителен директор все още е вписан Стоян Беличев, когото Комитова опитала днес да уволни.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

 Министърката на Радев Комитова е опитала да назначи в новия борд отстранената заради “АПИ гейт” Десислава Христова. През 2019 година избухна скандал за корупция с участието на Христова, която пък живее на семейни начала с новия зам.-министър в МРРБ Тодор Стоянов.

Случаят става още по-интересен - за да може компрометираната Христова да влезе в ръководството на Автомагистрали ЕАД, от поста зам-регионален мкнистър е освободен мъжът до нея - Тодор Стоянов. Той пък стана известен с протестите си пред дома на Бойко Борисов и пред ДАНС в компанията на разпопения Дионисий.

Самата Десислава Христова пък не спира от месец да обикаля медиите с манипулативни твърдения за АПИ и автомагистрали, които до момента се оказват недоказуеми политически атаки.

В новия незаконен борд Комитова опитала да набута и Валери Вълков, бивш изпълнителен директор на Автомагистрали ЕАД и Иван Станчев, ръководител отдел свлачища в държавното дружество.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК