Сладкиш със сини сливи и орехи

Читателски рецепти

Сладкиш със сини сливи и орехи

31977
на 30.09.2013
Сладкиш със сини сливи и орехи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нела Христова, Габрово

препоръчано

Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
лимонова есенция или настъргана кора на 1/2 лимон
2 ч.ч. брашно
10 г бакпулвер
2 ванилии
сини сливи
1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер в дълбока купа, после се прибавя захарта и се доразбива приблизително 5 минути. Към тях се добавят олиото, млякото, лимоновата есенция.
Пресятото брашно се смесва с бакпулвера и ванилията, прибавят се в купата и се разбъркват с останалите продукти. Сместа се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава и се пече в загрята фурна на 160-170 градуса около 15 минути.
След това се изважда и отгоре се нареждат почистени и нарязани на четвъртинки сини сливи, счукани орехови ядки и се поръсва с 3-4 лъжици кристална захар. Дозапича се още 15-20 минути на горна скара.
След като изстине, се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК