Това ли е Мата Хари, която подпали България с компроматите от спалнята на Борисов (СНИМКИ)

АВТОРСКИ НОВИНИ

Това ли е Мата Хари, която подпали България с компроматите от спалнята на Борисов (СНИМКИ)

263254
на 29.11.2020
Това ли е Мата Хари, която подпали България с компроматите от спалнята на Борисов (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Христина Бобокова ли е Мата Хари, за която премиерът Бойко Борисов проговори преди време, а днес дава подробности в интервю за Франкфуртер Алгемайне Цайтунг? Чиста случайност или съвпадение е, че жената на Пламен Бобоков се покри за дълго след разкритията му от светския живот, а преди това и около разпространението на манипулираните записи и нагласените снимки? 

препоръчано

Милионершата, която е съпругата на близкия до Румен Радев русенски милионер Бобоков, а и доста близка на другия клиент на прокуратурата и заподозрян като основен спонсор на метежите - Васил Божков, взриви обществото покрай разкритията за въпросната Мата Хари.

Припомняме, че от думите на премиера стана ясно, че снимките са направени в негово отсъствие и от човек, който е можел да влиза в личното му пространство без никакъв проблем, което пък няма как да се случи без съдействието на подчинената на Румен Радев служба НСО. Малко след излизането на манипулациите се появиха основателни слухове, че зад камерата с телефона стои една определена жена.

Заподозряната като шпионката на Божков "прекрасна госпожа" дълго време се е облагодетелствала от познанството и бизнес отношенията между съпруга си Пламен Бобоков и беглеца в Дубай. Така например, Христина Бобокова е присъствала на гуляя с най-скъпата яхта в света - "Малтийски сокол". През лятото в серия от публикации ПИК разкри, че седмицата в Средиземно море е струвала на олигарха, който от Дубай зове за преврат срещу Борисов, 1 милион лева. 

Заподозряната, че е "сготвила" премиера милионерша е ползвала услугите и на частния самолет на Васил Божков. Това се случва в края на януари. След като хазартният бос получава информация, че ще бъде арестуван и ще му бъдат повдигнати обвинения за милиони левове укрити данъци от Националната лотария, частният му Bombardier Global 500 го отвежда в Дубай.

На връщане към София, машината трябвало да качи на борда си Динева, която живее с Божков на семейни начала и приятелката й Христина Бобокова. Последвал шопинг из бутиците на "Диор и "Шанел" на прословутата улица "Монтенаполеоне" в Милано. 

Допреди да изпадне в нелегалност, жената на близкия до Румен Радев бизнесмен Пламен Бобоков, за когото в началото на юли Прокуратурата разкри чат-кореспонденция му с Prezident - Rumen Radev и благодарностите му към държавния глава за "огромната подкрепа", се изживяваше като арт примадона, изкуствовед и куратор, и харчеше като фурия за изкуство.

Милиони левове са потънали в повечето големи галерии по света - "Tate Modern" в Лондон, "White Cube Galler", на които Бобокова е била сред най-редовните и заможни клиентки. Участвала е и в търгове за картини на най-известните съвременни художници, а според слуховете мащабната, все още непоказвана пред широката публика колекция на Бобокова, възлиза на милиони левове.

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това