ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ако сте клиент, който е готов да даде 1000 евро за килограм сирене, можете да изберете сръбско от магарешко мляко, наричано Пуле, съобщава в. "Дейли Мейл".
Изданието уточнява, че скъпият продукт можел да бъде намерен само в сръбския природен резерват Задавица. Слободан Симич произвежда сирене от хергеле от 140 магарета, само 12 от които дават мляко по всяко време.
Той казва: "Това, което го прави толкова изключително е, че само ние в света сме в състояние да произведем магарешко сирене".
Според някои специалисти магарешкото мляко носи медицински ползи на консуматорите, защото е подобно като състав на майчиното мляко. Освен това то съдържа и противоалергична съставка, с малък процент мазнини е, но пък съдържа 60 пъти повече витамин С от кравешкото мляко.
Причината сиренето да е толкова скъпо е в това, че то е много рядко, а пък производството му е извънредно скъпо. Един литър магарешко мляко струва 40 евро, а за производството на 1 кг. сирене са необходими около 25 литра мляко.


