ИВА НИКОЛОВА ГНЕВНО: Румен Радев се самоуби! Време е да освободи поста си и да бъде разследван - за евтините му имоти, за квартирата на Десислава Генчева, за "Грипен" и за едни 29 милиона...

Политика

ИВА НИКОЛОВА ГНЕВНО: Румен Радев се самоуби! Време е да освободи поста си и да бъде разследван - за евтините му имоти, за квартирата на Десислава Генчева, за "Грипен" и за едни 29 милиона...

301948
на 09.04.2019
ИВА НИКОЛОВА ГНЕВНО: Румен Радев се самоуби! Време е да освободи поста си и да бъде разследван - за евтините му имоти, за квартирата на Десислава Генчева, за Грипен и за едни 29 милиона...
Автор:   Ива Николова

Последвайте ни в Google News Showcase

Българската общественост рядко е ставала свидетел на такова унижение на президента на републиката, каквото видя вчера по време на провеждането на КСНС за борбата с корупцията и на словото на Румен Радев 45 минути след приключването му.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Пред гражданите застана приведен един изпаднал в пълна изолация държавен глава, до когото не застана никоя от най-важните фигури в държавата и политиката.

Никоя! Безпрецедентно! Дори собственият му Франкенщайн и лидер на БСП Корнелия Нинова...

Ясен знак, че неговото заявление няма нищо общо нито с държавата, нито с националната ѝ сигурност, нито дори с истината.

Ясен знак, че когато един самозабравил се човек, попаднал случайно в президентството, се опитва да дерибейства и да унижава институциите, каквито са КОНПИ и дори първата власт в държавата - Народното събрание, като оттегля поканите си за участие в КСНС към тях, може само да изгледа гърба на всички тези институции. Защото неговата битка очевидно не е за държавата, а за личния му интерес.

Румен Радев е толкова първичен в стремежите си, че дори не можа да скрие този личен интерес в своето самотно и тъжно слово пред медиите след края на заседанието на КСНС - да овладее въпросната комисия "Антимафия" и да пробута през задния вход във властта своя протагонист в лицето на Нинова. 

Защото друг начин да я овладее просто няма, както сочат всички социологически изследвания и нагласи на хората.

Защо му е КОНПИ на Румен Радев ли? Много просто - защото самият той е неин клиент. Самият той си го каза: "КОНПИ, прокуратурата, МВР и службите да навлязат в старателно избягвания периметър на властта"

Точно така! И да разследват как и защо Румен Радев се сдобива с едно ведомствено жилище в центъра на Пловдив от военните като командир на 3-та изтребителна авиобаза в Граф Игнатиево, купува го на преференциални цени, за две години го ремонтира, като през това време живее във второ ведомствено жилище, получено с неизвестно какви привилегии. След това го продава вече на пазарни цени и си купува жилище от 143 км.м. ново строителство в квартал "Гео Милев" във София срещу 168 827 лв., както сочи данъчната му декларация.

Т.е. заплаща по 600 евро на кв.м. за ново строителство, докато шефът на КОНПИ Пламен Георгиев, от когото нагло обяви, че свалял доверието си, заплаща по 1000 евро в същия квартал за старо строителство.

Как е постигнал Радев тази цена и откъде военният на държавна заплата е извадил 168 827 лева? Той призова гражданите "да научат политиците да живет само от заплатите си". С какво е живял Румен Радев и как е натрупал тези пари?

"На безочието на определени политици и на ширещата се демонстрация и чувство за безнаказаност трябва да се сложи край!", заяви изоставеният Радев.

Трябва! Румен Радев трябва да обясни каква е тази врътка с двете ведомствени жилища, паралелната покупко-продажба на едното, закупуването на безценица на ново жилище в София, произхода на парите, с които я е направил.

Трябва! Румен Радев трябва да обясни защо и на какво законово основание като шеф на ВВС назначи тогавашната си любовница Десислава Генчева на две длъжности и осигури жилище, чийто наем се заплащаше с пари на армията, ерго, на държавата.

Трябва! Румен Радев трябва да обясни патоса си в защита на покупката на изтребители "Грипен", която се опита да пробута през назначения от него служебен кабинет. Както и закупуването на 290 джипове за 29 милиона в рекордно кратък срок за МВР отново от служебния му кабинет, която се проверява от ОЛАФ.

Трябва! Румен Радев трябва да обясни защо укрива пътни инциденти с родителите си и жена си, защо бившата му любовница и днешна съпруга командва в президентството, държи се недопустимо на публични места и се движи със служебни коли и охрана от НСО, без да има нито законови, нито конституционни права за това и докога ще продължава цялото това безобразие, издържано с парите на българските граждани. 

Направо е изумително защо политиците не последваха "светлия" му пример и след тези разкрития не обявиха, че свалят доверието си от него и отказват да отидат на заседанието на КСНС, както постъпи той с ръководството на КОНПИ и на парламентарната комисия за борба с корупцията! Понеже разкритията бяха направени точно преди това заседание.

"Корупцията не може да се лекува с оставки", заяви кахърният Радев. Правилно! Оторизираните органи, посочени от самия него, като "КОНПИ, прокуратурата, МВР и службите" веднага трябва да подхванат "Апартамент гейт" на президента, както и да разследват злоупотребата му със служебно положение при облагодетелстването на любовницата му от самия него. 

Защото това наистина е "сериозен проблем за националната сигурност", както обяви Радев след КСНС, тъй като той вече не е пилот в пенсия, какъвто би бил, ако не беше повече от странното му издигане за президент, тънещо в мистерия до ден днешен, а държавен глава. Не е възможно обрасъл с подозрения и неясноти в битов и политически план човек да представлява държавата.

Е, Радев послъга малко, но, както се казва, с какъвто се събереш, такъв ставаш. Той се е събрал с Нинова. Тя и вчера излъга, като обяви, че била единствената, която подкрепила исканията на Радев. Минути по-късно участниците в заседанието на КСНС разкриха, че тя също е гласувала против оповестяването на общ документ с тези искания. Макар собствените ѝ съпартийци да разкриха, че Радев всъщност е на къса верижка при Нинова и свиква това заседание на КСНС по нейна поръчка, въпреки че "нямал намерение", според собственото му признание вчера. 

Радев пък излъга, че бил призовал "партиите да се чистят. Това не се случи." Само че се случи. Не само сега, покрай "Апартамент гейт", но и много преди това от ГЕРБ си отидоха доста хора, включително и депутати, именно заради подозрения в корупция и то дори преди още разследващите органи да са се произнесли за тяхната вина и такава да не е доказана и до днес, а някои да са вече оправдани.

Радев прояви и умилително простодушие, като разкри, че е част от заверата, взривила "Апартамент гейт" с разкритията, започнали от медии, близки до кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, чиято битка срещу прокуратурата и КОНПИ е напълно обяснима, защото той е техен клиент със запорирано имущество и няма никакъв начин да докаже своята невинност, освен да ги злепоставя.

"Благодаря на няколкото медии, които започнаха процеса по изобличаването и които не спират да търсят истината", призна си разчувствано Радев.

Приемаме благодарностите. Защото именно ПИК разкри "Апартамент гейт" на бившия военен и неприличните му действия с държавни пари и екстри, с които е облагодетелствал любовницата си като шеф на ВВС. Както и тънещото във все по-голяма мистерия задомяване на шефа на ВКС Лозан Панов с оплетената в сложна схема с главните герои на "Апартамент гейт" Елисавета, по-известна като Черния лебед - строителите Мирянови, които на всичкото отгоре стават и техни кумове.

Панов отказва да подаде оставка. Радев призова магистратите също да се прочистят и макар да го направи безадресно, в тази категория несъмнено попада и той.

Както го формулира изоставеният президент: "На безочието на определени политици и на ширещата се демонстрация и чувство за безнаказаност трябва да се сложи край!".

Трябва! Защото единственото, което поражда всичко това, го каза самият Радев: "Налице е растяща криза в доверието". И за да си върнат хората доверието, челният пример трябва да даде именно държавният глава. Сам да поиска разследване на своя "Апартамент гейт" и да се оттегли от поста, докато органите осветлят служебните му "подвизи" на висш военен и на президент.

Всичко останало, което сътвори Румен Радев от свикването на извънреден КСНС за борбата с корупцията през писмата, с които отстрани от заседанието оторизираните да се борят с нея държавни органи, каквито са КОНПИ и парламентарната комисия за борба с корупцията, и накрая изявлението му, след като всички държавни фактори му обърнаха гръб и го зарязаха, не е нищо повече от саморазобличителен лобизъм на частни политически и корпоративни интереси.

Хубава реч тегли в края на заседанието на КСНС Румен Радев - за себе си. Истинско ритуално самоубийство. Перфектно харакири! А сега е време от думи да премине към дела - да освободи поста и да остави истината за него да възтържествува най-после, дълго премълчавана не само от него, но и от медиите на олигархията.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК