С водосвет откриха  новия път за Лилково

Политика

С водосвет откриха  новия път за Лилково

7305
на 10.09.2022
С водосвет откриха  новия път за Лилково
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Инициативните комитети  “Заедно за Лилково и Ситово“  откриха  днес с водосвет изградения път, чакан от хората повече от 20 години.

препоръчано

Специално на церемонията беше поканена единствено Дани Каназирева, която отряза лентата и пожела на хората безаварийно шофиране. В качеството си на областен управител тя успя да се пребори за финансиране и ремонт на трасето до Лилково.

Трасето с дължина 9 километра, където липсваше асфалтова настилка, е ремонтирано. Пътната конструкция е уплътнена, възстановени са канавките и водостоците, изградени са нови подпорни стени.

Хората, присъствали на водосвета, припомниха с какви големи трудности са се сблъскали, настоявайки за ремонт на опасния път. В началото на 2021 г. инициативните комитети за пореден път сигнализираха институциите за дългогодишния проблем, предупреждавайки, че ще започнат протести.  

“Изключително съм щастлива, че най-после има хубав път до Лилково и зимата няма да остави отново населените места откъснати от света. Изпълнихме дадената дума”, каза Дани Каназирева. 

Тя сподели, че след като е била сезирана от инициативните комитети и след проведени разговори  с премиера Бойко Борисов и МРРБ, били осигурени средства за реконструкция на пътя до Лилково в участъка от републиканската пътна мрежа, след разклона за Бойково до Брезовица. Лично Бойко Борисов инспектира няколко пъти започналия ремонт. 

„Дадох дума като областен управител и днес виждаме резултата. Пътят е готов, разширен с бордюри към ската, направена е отводнителна система”, посочи бившият областен управител.

Тя обясни, че в една много напрегната година, от една страна заради пандемията, но и в политически план, е било много трудно да се поеме такава отговорност и да се обещае на хората, че след повече от 20 години ще имат път до двете планински села. 

„Успях да защитя този проект пред премиера тогава Бойко Борисов, който винаги е реагирал незабавно за всеки един проблем в нашия регион. За съжаление от две години всичко е в пълен застой. Свлачището и компрометирания път от него след Храбрино вече година и половина не е докоснато. Пълно бездействие и безотговорност. Пътищата са в безобразно, неподдържано състояние и там, до където спряхме с моя екип е застинал всеки един проект за Пловдивска област“, подчерта Каназирева и още веднъж изрази съжаление, че ремонтът няма да продължи до Смолянска област, какъвто е бил първоначалният проект.

Димитър Балев от инициативния комитет “ Заедно за Лилково“ благодари на Дани Каназирева за подкрепата.

„Вие сте един от малкото политици, които застанаха зад нас и защитиха каузата ни. Ние от почти 30 години се молим буквално за асфалт и да се направи така пътят, за да може поне нормално да се минава. Няма да го забравим никога!”, каза Балев.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК