САМО В ПИК: Елена Йончева с палат и в Княжево - майка й се шири в огромна къща с двор и високи зидове (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Евъргрийн

САМО В ПИК: Елена Йончева с палат и в Княжево - майка й се шири в огромна къща с двор и високи зидове (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

542716
на 08.05.2019
САМО В ПИК: Елена Йончева с палат и в Княжево - майка й се шири в огромна къща с двор и високи зидове (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Пореден скъп имот изплува около кандидатката на БСП за евродепутат Елена Йончева. Обвиняемата за пране на пари бивша репортерка разполага в огромното портфолио от семейни недвижимости и с палат в престижния и зелен столичен квартал "Княжево", разузна ПИК. Там се шири майката й Лариса видяха на място репортерите на медията ни.

препоръчано

Пенсионерката се грижи за двора на огромната вила, чиито мащаби трудно могат да бъдат видяни дори от съседите, тъй като имотът е ограден от висок зид, досущ като баровски палат. Те разкриха пред медията ни, че рускинята не е много комуникативна и рядко са я виждали да поздравява някого. Стояла предимно вътре, а когато излизала, се шмугвала в немското си возило, паркирано пред портата и не можели да я зърнат. 

Комшийка на майката на Йончева пък обясни, че Лариса се криела, тъй като още преди години семейството затворило една от пътеките, които водели към съседни имоти, заграждайки я в двора си с високата ограда. Затова сега се налагало на хората да обикалят от много далече, за да стигнат до домовете си, понеже старият път минавал през двора на семейната къща на червената депутатка. 

"Откакто вдигнаха тоя зид, изобщо не знаем кой и кога идва и дали има човек. Виждаме само коли като паркират и забелязваме Лариса, като излезе от двора да изхвърли някой боклук. Затворени хора са и се изпокараха с комшиите, след като заградиха пътя", обяснява съседката.

Самата Лариса обаче бе категорична, че пътят минава от друго място и показа пред репортерите ни откъде е официалната улица. Екипът ни видя, че тя е заета с пролетно почистване на къщата, която обитавала предимно лятото.

Припомняме, че солидният имот с огромен двор е поредното бижу в короната на имотната кралица Елена Йончева. Както ПИК разкри, депутатката е декларирала на свое име недвижимости за близо 2 милиона лева. 

Йончева има няколко луксозни апартамента, магазин, вила с двор и гараж в "Бояна". Общата квадратура на притежаваните лично от нея апартаменти, вила и магазин, декларирани пред Сметната палата, е 756 кв. м., което по пазарна оценка от средно 1000 евро на квадрат прави 756 хил. евро или 1,5 млн. лв. Така общата стойност на имотите на Йончева по средна пазарна стойност така става близо 2 000 000 лв. 

Отделно притежава и 7 декара земи в Панчарево на обща стойност 451 хил. лв., които също е декларирала, че е платила официално. ПИК разкри, че те са закупени в имотно съдружие с адвокати от фалиралата КТБ, които са били и в надзорния съвет на банката. За това едва ли е случайно, че се сдобива с тях скоро след аферата с офшорна фирма, която управлява и в която според прокуратурата са прани пари от КТБ. Затова депутатката от БСП получи и обвинение, а сега ще бъдат разследвани и имотните връзки с въпросните лица. 

Първата серия от впечатляващит имотни покупки на Йончева са реализирани през 2006 година - точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев.

Втората порция недвижимости са купени 10 години по-късно, когато Йончева вече е имала обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд”. Реално, според прокуратурата, това са парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. Тогава Йончева отново започва да пазарува апетитни имоти – става собственик на над 7 декара земи и безценни терени в района на Панчарево. Яснота за произхода на парите няма и затова НАП и прокуратурата разследват и този въпрос.

Сред имотите, които се водят на името на Йончева обаче не е въпросната къща в "Княжево", която вероятно е записана на някой от роднините й. Такъв е случаят и с луксозния палат в "Драгалевци", който ПИК разкри, че Елена Йончева обитава в момента с мъжа си Пламен Тодоров. Видео от дрон, направено от медията ни, показа ВИП имота на три етажа, скрит зад високи зидове, където се е скрила да живее любимката на Корнелия Нинова, вместо да ползва лично своите многобройни къщи, вили и апартаменти. 

Припомняме, че това далеч не са единствените луксозни недвижимости, които ползва правещата се на боркиня за европейски доходи Елена Йончева. ПИК разкри, че лятото тя си почива в скъпарски комплекс от три къщи за гости, направени от свекър й и мъжа й със средства от еврофондове. За трите къщи са усвоени от фамилията на депутатката, която вече е била част от семейството, близо 400 хил. лв., но след построяването не са отдавани на гости за развитие на туризма, а са ползвани само от тях самите. 

Прокуратурата разследва и тази афера, а антикорупционният орган проверява Йончева и за произхода на парите за всички тези скъпи имоти и дали депутатката от БСП с една заплата може да си позволи луксозните покупки и обзавеждане, лъскава кола, баровски харчове. Припомняме, че в разходите й влиза и скъп частен лицей, който посещава синът й и чиято такса само за месец е над 1000 лв. Подобен охолен живот по никакъв начин не отговаря на официалните й доходи, които са от депутатска заплата. Още повече, че и такава тя вече взима в силно ограничен размер - заради излизането на социалистите от пленарна зала по нареждане на Корнелия Нинова. 

Поредният палат на фамилията на Елена Йончева е в закътано място под гората в "Княжево" и разполага с огромен двор

Майката на Йончева - рускинята Лариса е скрила къщата зад висок зид

Лариса е в лоши отношения със съседите след скандал за път, който попадал в двора й

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това